Review: Freds Bouwtekeningen (Fred Schouten)

Freds Bouwtekeningen

Beoordeling: Freds Bouwtekeningen

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

Het pakket bevat veel bouwtekeningen die je met een stappenplan kunt volgen. Daarnaast bevat het bonusmateriaal om jou op weg te helpen. Al met al krijg je veel voor de prijs van 67 euro.

Pluspunten:
+ Praktisch toepasbaar
+ Bonus Materiaal
+ Veel bouwtekeningen

Minpunten:
 Zoekfunctie om specifieke bouwtekening te vinden mist

4.3

Je hebt waarschijnlijk van dit product gehoord omdat je op zoek bent naar bouwtekeningen om zelf aan de slag te kunnen gaan. Nu wil je graag weten wat dit product inhoudt en wat je kan verwachten. Gezien het een bekend product is en we veel vragen krijgen over dit product, hebben we een review gemaakt over Freds Bouwtekeningen.

Wat is Freds bouwtekeningen?

Freds Bouwtekeningen is een online product van Fred Schouten met meer dan 10.000 bouwtekeningen!

Het is met name bedoeld voor Doe-het-zelvers die zelf aan de slag willen om wat moois te kunnen bouwen. Ook als je wat minder technische kennis hebt, dan kan dit pakket je op weg helpen om toch zelf wat in elkaar te zetten.

Wie is Fred Schouten?

Als we onderzoek op internet doen dan komen we erachter dat Fred Schouten waarschijnlijk een schuilnaam (oftewel: pseudoniem) is. Dit betekent dat de maker van het pakket waarschijnlijk vanwege privacy redenen liever niet met zijn of haar echte naam op het internet wil staan.

Dit hoeft niet per direct te betekenen dat het een onbetrouwbaar product is. Er zijn ook veel goede schrijvers en dichters die niet hun echte naam gebruiken vanwege privacy redenen.  

Daarnaast hebben we een mail gestuurd naar Fred Schouten. Hierbij kregen we dezelfde dag nog een reactie. Dit geeft ons wel een vertrouwd gevoel.

Wat biedt het product?

Om goed uit te kunnen leggen wat de cursus biedt, zullen we stap voor stap de inhoud van de cursus beschrijven. Als je de cursus hebt gekocht dan zal je een persoonlijk toegangsaccount krijgen tot de online omgeving van Freds Bouwtekeningen.  

Zodra je inlogt dan zul je in een welkomstscherm belanden zoals hieronder te zien is:

Hier zie je een korte introductie en uitleg hoe je de verschillende componenten van het pakket kunt downloaden.

Daarnaast zie je verschillende tabs bovenin het scherm. De eerste tab gaat over Bouwtekeningen.

Bouwtekeningen

Onder deze tab vind je de Bouwtekeningen. Zoals in onderstaande afbeelding te zien is, wordt eerst door middel van een kleine uitleg duidelijk gemaakt dat je het beste Acrobat Reader kunt downloaden om de PDF bestanden te bekijken.

Onder de uitleg zie je de verschillende categorieën waar bouwtekeningen van te vinden zijn. In totaal zijn er zo’n 76 categorieën te vinden met daarin 1 of meerdere bouwtekeningen.

Omdat het er zoveel zijn, hebben we besloten deze niet allemaal op te nemen in deze Review. Een voorbeeld van een aantal categorieën is hieronder te zien:

Stel we klikken op Badkamermeubel dan komen we in onderstaand scherm:

Hier staan de bouwtekeningen van de Badkamermeubels.

Stel we kiezen vervolgens voor Badkamermeubel dan komen we in het scherm met de PDF bestanden die we kunnen downloaden om de Bouwtekening te bekijken.

Naast de Bouwtekeningen met onderdelen en afmetingen is hier ook een stappenplan te vinden waar stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen.

Bonus

Naast de Bouwtekeningen krijg je ook een bonus. Dit zijn 4 producten:

  • Steigerhouten Tuinmeubelen Gids
  • DWG & CAD Software
  • Doe-het-zelf Winst
  • Doe Het Zelf Bouwkundige Benamingen

Steigerhouten Tuinmeubelen Gids

De Steigerhouten Tuinmeubelen Gids is eigenlijk een extra gids met veel plannen en bouwtekeningen speciaal voor Steigerhouten Tuinmeubelen.

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer in tuinen en wij vinden het dan ook leuk dat dit als bonus wordt meegegeven.

DWG & CAD Software

Daarnaast krijg je een DWG & CAD Software pakket. Dit is software waarmee je CAD bestanden kunt openen en aanpassen om zo 3D bouwtekeningen te maken van objecten.

Dit kan handig zijn, mocht je bijvoorbeeld jouw idee willen overdragen aan een team om samen het product te bouwen. Het helpt bij het vormen van ruimtelijk inzicht over het te bouwen item.

Doe-het-zelf Winst

Dit bonus product gaat over hoe je zelf stap voor stap met winst jouw doe-het-zelf projecten kunt verkopen. Mocht je interesse hebben in het starten van een eigen business dan is dit zeker een handige gids.

Doe Het Zelf Bouwkundige Benamingen

Tijdens de bouwtekeningen en stappenplannen worden soms Bouwkundige benamingen zoals Bouwvergunningen, dragende muren, funderingsplaten etc. genoemd.

Mocht je hier niet bekend mee zijn en willen begrijpen wat de betekenis is achter deze benamingen dan kun je de benamingen in deze gids opzoeken.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat er heel veel (10.000+) bouwtekeningen in dit pakket zitten. Daarnaast krijg je ook nog eens extra bonus materiaal wat erg handig is.

Over de kwaliteit van de Bouwtekeningen kunnen wij helaas geen echt oordeel geven. We zijn niet gespecialiseerd in bouwprojecten. Maar wat wel duidelijk is dat bij elke tekening duidelijke afmetingen te zien zijn en ook meerdere varianten, mocht je het toch net iets anders willen bouwen. Ze zien er in ieder geval gedetailleerd uit maar zijn wel nog goed te begrijpen, ook voor iemand die niet vaak zelf klust, zoals wij.

Als we echt puur kijken naar de indeling van de categorieën dan had dit wellicht iets overzichtelijker gekund zodat de gebruiker in een oogopslag duidelijk kan hebben welke bouwtekeningen er zijn. Een zoek functie was bijvoorbeeld handig geweest. Daardoor kan de gebruiker de tekening sneller vinden.

Ondanks dat Fred Schouten een pseudoniem is, vinden we het pakket absoluut betrouwbaar. Er zijn ook veel goede schrijvers en dichters die niet hun echte naam hebben gebruikt maar wel hele goede boeken en dichten hebben geschreven.

De betrouwbaarheid komt ook naar voren door een 30 dagen niet goed-geld terug garantie, die Fred biedt. Mocht je binnen 30 dagen om welke reden ook, besluiten dat het product niet geschikt voor je is dan geeft Fred je 100% van je geld terug. Je krijgt 30 dagen de tijd om bouwtekeningen gratis te bekijken en gebruiken.

De prijs van het pakket is op moment van schrijven €67,00.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *