Review: Phoenix Website Builder Software (Internet Marketing Unie – IMU)

phoenix website build software

Beoordeling Phoenix Website Builder Software

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

Phoenix is software waarmee je jouw website eenvoudig in elkaar kunt klikken. Je hebt tevens de mogelijkheid om zonder plugins mooie landingspagina’s, pop-up vensters en marketing elementen toe te voegen. Het is met name geschikt voor iedereen (zonder enige technische kennis) die een website wil die goed gevonden wordt in Google, mooie product lanceringen maakt en meer conversies genereert.

Pluspunten:
+ Goed scoren in Google (SEO)
+ Kans op conversies is hoger
+ Schone code
+ Eenvoudig en geen technische kennis nodig
+ Hosting inbegrepen
+ Geen plugins nodig die je website vertragen

Minpunten:
Veel Phoenix websites lijken op elkaar


4.7

Omdat ik zelf ICT’er ben en regelmatig websites maak, vind ik het interessant om zo nu en dan een review te schrijven over software producten. Vroeger moest je namelijk om een goede website te bouwen voldoende kennis hebben van de web-talen HTML, CSS en Javascript. Door de komst van goede website build software producten zoals bijvoorbeeld Phoenix en WordPress hoeft dit tegenwoordig niet meer.

Wat is de Phoenix Website Build Software?

Phoenix is een software product van de Internet Marketing Unie (IMU) waarmee je goede websites op een eenvoudige manier en zonder enige vorm van technische kennis in elkaar kan zetten.

Iedereen kent natuurlijk WordPress als tool om eenvoudig websites te bouwen. Je klikt met behulp van plugins zo een professioneel ogende website in elkaar. En daar zit gelijk het probleem. WordPress is met name gericht op functionaliteit maar niet vanuit Marketing oogpunt.

De Phoenix software is gemaakt door een professioneel Marketing bedrijf die dus met name aandacht heeft besteed aan een snel werkende website die zorgt voor meer conversies en hoger scoren in Google.

De IMU is erg bekend onder alle online marketeers. Waarom? Ze maken gewoon hele goede producten (cursussen en software) waarmee je beter kan scoren in Google en meer conversies haalt. Iets wat veel ondernemers en marketeers erg belangrijk vinden.

Wat is de Internet Marketing Unie (IMU)?

Internet Marketing Unie (IMU) is het grootste online marketing platform van Nederland. Het bestaat inmiddels 10 jaar en is dus uitgegroeid tot een toonaangevend platform in de online marketing wereld. De eigenaren van de IMU zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren.

Ze helpen ondernemers groeien via het internet. Dat doen ze door de beste tips en nieuwste online marketing trends te delen via hun e-book, podcasts, cursussen, video’s, blogs en evenementen.

Daarnaast hebben ze ook een community waar gelijkgestemde ondernemers met elkaar kunnen verbinden en netwerken.

Naast de IMU hebben ze ook een aantal dochterbedrijven:

Wat biedt de Phoenix Software?

Met de Phoenix website software kun je een goede professionele website bouwen waarmee je daarnaast ook veel marketing en sales opties krijgt om toe te voegen aan je website.

Je hoeft je verder geen zorgen te maken om de hosting, want dat zit ook bij de software inbegrepen.

Met Phoenix is het namelijk mogelijk om een gehele kant-en-klare sales funnel op te bouwen die geoptimaliseerd is voor conversie.

Daarnaast is de software speciaal ontwikkeld om beter in Google te scoren (SEO).

Naast de mogelijkheid om door middel van drag en drop je website eenvoudig in elkaar te klikken heeft Phoenix ook een aantal ingebouwde elementen in de software:

 • Mogelijkheid om Landingpagina’s te bouwen
 • Conversie tools die helpen voor meer aanmeldingen
 • Attention grabbers die zorgen voor de aandacht van jouw website bezoeker
 • Speciale tools voor een goede lancering van jouw product

Voor wie is Phoenix?

Phoenix werkt met een drag en drop systeem. Dit houdt in dat je eenvoudig elementen kunt slepen naar de plaatsen waar jij het wilt zodat je er echt jouw persoonlijke website van kunt maken. Het is dus met name bedoeld voor mensen die eigenlijk geen technische kennis hebben maar toch een snelle en converterende website willen.

Vind je het lastig om zelf een eigen website te maken?

Wil jij je geen zorgen maken of je website wel goed gevonden zal worden in Google?

Is het voor jou belangrijk dat je website winstgevend is?

Dan kan Phoenix voor jou misschien een oplossing zijn.

Voor- en Nadelen van Phoenix

Voordelen

 • Goed scoren in Google (SEO)
 • Kans op conversies is hoger
 • Schone code
 • Eenvoudig en geen technische kennis nodig
 • Hosting inbegrepen
 • Geen plugins nodig die je website vertragen

Nadelen

 • Veel Phoenix websites lijken op elkaar

Phoenix vs WordPress

Veel mensen zijn al bekend met WordPress. Met WordPress kun je namelijk ook zelf websites in elkaar klikken. Wat is er dan anders met Phoenix?

Zoals hierboven al beschreven kun je met Phoenix een geoptimaliseerde funnel maken. Je hebt geen plugins nodig om landingspagina’s te kunnen maken en pop-ups te kunnen bouwen. In WordPress moet je dit allemaal met plugins doen. Zelf heb ik hier ervaring mee en het is knap lastig om dit echt soepel en goed samen te laten werken. Vaak werken de plugins wat buggy en gaat het slepen van de elementen ook niet makkelijk met de plugins.

Wil je dus een goed werkende funnel bouwen die schoon en goed werkend is zonder teveel gedoe? Dan raad ik je Phoenix aan.

Daarnaast biedt Phoenix ook veel marketing elementen die je aan je teksten en website kan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan bewegende beelden, attention grabbers, progress bar sticky menu’s etc. Kan dit ook met WordPress? Ja, maar wederom moet je dan plugins gebruiken. Deze plugins zijn door andere makers dan jouw website thema gemaakt wat ervoor kan zorgen dat je website traag wordt en onnodig foutmeldingen geeft. Dit wil je gewoon liever niet.

Kortom: wil je veel mogelijkheden om je website te kunnen maken inclusief landigpagina’s etc. zonder allerlei plugins dan raad ik je Phoenix aan. Ook de hosting is gelijk geregeld dus je kunt echt meteen een goede website voor jouw online onderneming bouwen.

Wil je liever een website puur als informatief en maakt het aantal bezoekers dat op je website komt niet veel uit? Ga dan voor WordPress.

Gebruikerservaringen

Wij lezen ontzettend veel positieve reacties van de gebruikers van de software.

Zie hieronder een aantal van deze reacties:

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat de Phoenix software gewoon hele goede software is waarmee je echt professionele websites kunt maken die ook zorgen voor meer conversies.

Je kan met WordPress ook wat je met Phoenix kan, maar dan moet je dus wel gebruik maken van allerlei plugins die je website kunnen vertragen en kunnen zorgen voor ongewenste foutmeldingen.

Dus als je echt een professionele website wilt opbouwen met veel mogelijkheden voor marketing, meer website bezoekers en tevens schone code? Ga dan voor Phoenix.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Een gedachte over “Review: Phoenix Website Builder Software (Internet Marketing Unie – IMU)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *