Review: Trading Navigator Methode (Harm van Wijk)

Beleggen

Beoordeling: Trading Navigator Methode

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

De Trading Navigator is een handig en uniek product. Het kan je als belegger veel tijd schelen. Daarnaast krijg je ook nog extra cursus materiaal om je op weg te helpen met beleggen.

Pluspunten:
+ Goed product
+ Uitgebreide cursus
+ Bonus materiaal

Minpunten:
In begin even zoeken waar te beginnen

4.3

Je hebt waarschijnlijk over dit product gehoord of gelezen omdat je geïnteresseerd bent in investeren/beleggen. Omdat we regelmatig de vraag krijgen wat de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk precies is, hebben we er een review over geschreven.

Wat is de Trading Navigator Methode?

De Trading Navigator Methode is eigenlijk kortgezegd een online product die jou als belegger helpt, door een signaal te geven, bij het kopen en verkopen van aandelen.

Daarnaast is er over dit product ook een online training inbegrepen. Hierin leer je stap voor stap hoe je het dient te gebruiken.

Wie is Harm van Wijk?

Harm van Wijk is de oprichter en hoofd-beleggingsexpert van Beleggen.com. Hij heeft de afgelopen 32 jaar particulieren geholpen met beleggen in aandelen en opties.

Als beleggingsexpert is hij bekend van zijn boek “In 10 stappen succesvol beleggen” en te gast geweest bij Eenvandaag, BNR nieuwsradio, Radio 1, Radio 2, RTL Business Class, Beleggersfair.

Ook is hij in de afgelopen jaren adviseur geweest voor SNS Bank, Binck Bank, ING, Citibank, Lynx, De Financiële Telegraaf en ABN Amro Turbo’s.

Het resultaat hiervan was dat duizenden (beginnende) particuliere beleggers uit Nederland en België naar hem toekwamen voor advies en hem letterlijk alles vertelden over hun verlangens, wensen, uitdagingen en valkuilen.

En nu leert hij particuliere beleggers hoe ze dit kunnen gebruiken om een maandelijks (extra) inkomen op te bouwen waar ze recht op hebben.

Wat biedt de Trading Navigator Methode?

Om duidelijk te maken wat de Trading Navigator Methode precies biedt, zullen we stap voor stap de training over het product doorlopen.

Allereerst: zodra je het product hebt aangeschaft dan krijg je toegang tot een online omgeving van Beleggen.com

Zoals je ziet, zijn er bovenin verschillende tab groepen te zien.

Ten eerste zie je onder Berichten de berichten die vanuit het Forum zijn binnengekomen. Dit vormt een soort community van medebeleggers die ook onderdeel zijn van de Trading Navigator Methode. Je vindt hier onder andere nieuws en tips.

Daarnaast zie je Categorieën. Als je hierop klikt dan verschijnt onderstaand scherm:

Zoals je ziet, zijn de categorieën onderverdeeld in verschillende onderwerpen.

Naast Categorieën vind je Groepen. Je kunt net als op Facebook lid worden van een of meerdere groepen. Ook kun je een eigen groep starten.

Vervolgens zullen we de Trainingen tab bespreken. Als je hier naar navigeert dan zie je onderstaand scherm:

Er zijn verschillende trainingen te vinden. De belangrijkste is het 6 weeks coachingsprogramma. Deze zullen we dan ook hieronder stap voor stap toelichten.

6 Weeks Coachingprogramma

Week 1 – Trading Navigator

In week 1 krijg je met name uitleg over de het product de Trading Navigator. Je leert wat het is, wat de methode erachter is en hoe je het dient te gebruiken. Daarnaast krijg ook informatie over verschillende Brokers. Hierin komen verscheidene brokers aan bod die Harm toelicht.

Daarnaast leer je ook hoe je een order kunt plaatsen.

Tenslotte krijg je een uitgebreid Duurzame energie rapport. Hierin vind je veel informatie over Duurzame Energie en welke aandelen wellicht aantrekkelijk zijn om in te investeren in deze niche.

Week 2 – Beleggingsstrategieën

Deze week gaat met name over de verschillende beleggingsstrategieën. Het is namelijk niet verstandig om als kip zonder kop de Trading Navigator te volgen. Het is verstandig om eerst de basis te begrijpen van beleggen en zo een goede strategie te bepalen. Met een strategie is de kans op succes namelijk veel groter.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

 • Dogs of the Dow
 • Dividend Aristrcraten
 • Dividend Koningin Geraldine Weiss
 • Opties basis
 • Turbo’s, Speeders en Sprinters

Week 3 – Trendvolgend beleggen, Gewogen gemiddelde, De Praktijk, Robuustheid en Emotie

Je leert in dit onderdeel met name meer over Trendvolgend beleggen (of tegen trend in). Daarnaast leer je ook meer over kort time frame en lang time frame.

Tevens laat Harm een praktijksituatie zien. Tenslotte leert Harm je wanneer er sprake is van een Robuust systeem.

Week 4 – Credit Spreads, Risico’s bij opties en meer.

In week 4 leer je meer over Credit Spreads, risico’s bij opties, statistieken AEX en Call spreads.

Tenslotte krijg je een werkboek Optiestrategieën (inclusief antwoorden) waarmee je jouw kennis kunt controleren.

Harm geeft tussentijds in de video’s aan hoe de Trading Navigator reageert op basis van bepaalde parameters.

Week 5 – Short Strangles, Kansen, Zoeken en handelen

Hier leer je hoe je succesvol kunt beleggen met Short Strangles. Daarnaast leer je ook meer over Statistische kansen, Zoeken en handelen, Monitoren en follow up en Tools.

Week 6 – Handelsplan en Moneymanagement

Om succesvol te beleggen moet je een Handelsplan hebben en Moneymanagement. In deze week legt Harm je hier dan ook meer over uit hoe je dit kunt opstellen.

Daarnaast leer je meer over Trading Journaal (verschil tussen winst en verlies).

Tenslotte biedt Harm een extra coaching 3-daagse mocht je hier behoefte aan hebben. Dit is met name bedoeld voor mensen die hier nog intensiever mee aan de slag gaan.

Bonus

Bij de aanschaf van de cursus krijg je nog allerlei extra producten:

 1. Telegram: voor het direct afleveren van koop en verkoopsignalen
 2. VIP lidmaatschap met diverse extra bonussen en
  1. Handleiding Geld verdienen met Opties
  2. Handleiding Geld verdienen met Aandelen
  3. Handleiding Geld verdienen met Speeders, Sprinters en Turbo’s
 3. 500 euro Transactietegoed MeXeM.

Conclusie

Al met al is de Trading Navigator Methode een behoorlijk pakket aan materiaal. Het meest belangrijke product is de Trading Navigator zelf waarmee je eenvoudig per week wordt gewaarschuwd om aandelen te kopen of verkopen.

Kun je zelf meteen aan de slag met de Trading Navigator na week 1? Ja. Is dit verstandig? Nee. Tijdens de andere weken van het coachingsprogramma wordt namelijk de basis voor beleggen duidelijk uitgelegd en hoe de Trading Navigator hiermee omgaat.

Ook leer je hoe je een goede strategie opbouwt. Dit is erg belangrijk voor het bepalen van jouw succes met beleggen.

De prijs voor het pakket is op moment van schrijven 997 euro. Dit is natuurlijk voor velen een behoorlijk bedrag. Maar als we kijken wat je ervoor krijgt dan vinden we dit het meer dan waard. Waarom? Niet alleen heeft Harm een product ontwikkeld, ook is er een cursus aanwezig en nog meer extra materiaal. Je krijgt dus naast het product ook een duidelijke cursus. Wij vinden het pakket dan ook volledig.

In het begin was het wel wat lastig om de stappen te vinden die je moet doorlopen. Daarom geven we hierbij aan: mocht je het pakket hebben gekocht, begin dan met het 6-weeks coachingsprogramma. Daar wordt namelijk stap voor stap alles uitgelegd.

of Ga Direct naar de Cursus

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *