Review: Bol Masterclass (Jia Ruan)

Bol Masterclass

Beoordeling: Bol Masterclass (Jia Ruan)

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

Bol Masterclass is een complete cursus die je stap voor stap leert hoe je jouw eigen Ecommerce business opzet. Hierbij leer je ook echt jouw eigen bedrijf te starten. De prijs is 997 euro. Wij vinden dit de cursus meer dan waard.

Pluspunten:
+ Praktijkgericht en toepasbaar
+ Bonus Materiaal
+ Veel waardevolle content

Minpunten:
In termijnen betalen is duurder

4.7

Waarschijnlijk heb je Jia Ruan al weleens in een advertentie gezien of heb je gehoord over het succesverhaal van de Bol Masterclass. Het is een bekende cursus waar wij veel vragen over krijgen.

Veel mensen willen weten wat de cursus nou precies is en of je er echt geld mee kunt verdienen. Daarom hebben we deze review over de Bol Masterclass geschreven.

Wat is de Bol Masterclass?

De Bol Masterclass is een online videocursus van Jia Ruan die deelnemers leert hoe ze een winstgevende e-commerce business kunnen opzetten via bol.com.

Doordat de training online is, kun je deze in je eigen tempo volgen.

De cursus leert je kortgezegd hoe je producten uit bijvoorbeeld China kan inkopen en voor meer geld kunt verkopen op Bol.com. Tijdens de training zul je hier stap voor stap uitleg over krijgen hoe je dit van begin tot eind tot een succes kunt brengen.

Wie is Jia Ruan?

Jia Ruan is oprichter en eigenaar van de Bol Masterclass. In 2017 is hij begonnen met zijn eerste bedrijf. Voordat hij zijn bedrijf oprichtte deed Jia een HBO studie en was pizzabezorger. Hij merkte echter dat een 9-5 baan hem niet gelukkig maakte en besloot daarom, na inspiratie van iemand uit Amerika, om voor zichzelf te beginnen.

Jia heeft zich verdiept in E-commerce en hier verdient hij inmiddels veel geld mee. Daarnaast vindt Jia het leuk om ook andere mensen te leren om succes te behalen met E-commerce. Hieruit is de Bol Masterclass ontstaan.

Wat biedt de Bol Masterclass?

De Bol Masterclass bestaat uit modules met 30 lessen. De lessen variëren van 10 minuten tot 90 minuten, zijn actie-gericht en hebben elk ondersteunende PDFjes en quizen.

Module 1: Grond

Les 1: Welkom

Ten eerste krijg je een welkomstles van de cursus. Hier leer je waar je de besloten Facebook groep vindt en krijg je te weten waar de wekelijkse mastermind calls plaatsvinden. Het tweede deel van de les gaat over waarom mensen falen of juist succes behalen.

Les 2: Het business model

In de tweede les leer je hoe het e-commerce model is ontstaan en hoe het is gegroeid tot een enorme goudmijn.

Je krijgt verschillende soorten bol bedrijven te zien die actief zijn op het platform en hoe je deze herkent. Daarnaast leer je welke platformen je gaat gebruiken om zo goed mogelijk te werkt te gaan.

Les 3: Cursus Overzicht

In de derde les leer je hoe de cursus in elkaar steekt, wat het doel is van de cursus en wat je kunt verdienen met het businessmodel.

Les 4: De fundering

In deze les leer je de fundering te leggen voor het starten van jouw succes. Op verschillende plekken dien je een account aan te maken en moet je je gaan inschrijven om officieel ondernemer te worden. De basis van alle accounts voor alle platforms leer je hier.

Les 5: Actie

In deze les leer je dat het belangrijk is om actie te ondernemen. Als je geen actie onderneemt zullen je resultaten in het leven niet veranderen. Ook leer je hier om je aan te melden als ondernemer en om je zakelijke rekeningen te openen.

Module 2: Zaadje

Les 1: Product research roadmap

In deze les leer je om vanuit het oogpunt van de producent naar Bol.com te kijken. Ook krijg je de roadmap, waarop je ziet waar dit complete blok op gefocust is.

Les 2: Het geschikte product

Een geschikt product is een product wat jou gegarandeerd geld oplevert. Hier zijn een aantal eisen zoals trends, keuringsdiensten etc. Meer hierover leer je in deze les.

Les 3: De perfecte listing

In deze les leer je hoe een perfect product op bol.com is weergegeven. De kwaliteiten zoals afbeeldingen, titels en beschrijvingen zijn dan handig om te weten. Dit heeft invloed op jouw research methode.

Les 4: De juiste categorie

Hier leer je de juiste categorie te vinden waar jij je merk gaat bouwen. Je leert wat de criteria is en hoe je zwaktes herkent in de categorie, zodat je deze verkopers kan gaan verslaan.

Les 5: Onderscheiden met het ultieme product

Je gaat in deze les zien dat door 5 manieren van onderscheiden jij het ultieme product gaat creëren.


Les 6: Product research met Sellevate

Sellevate is een chrome-extensie met enorm veel waarde. Zo kun je direct de omzet van producten zien, maar ook zie je op welke manieren naar het product wordt gezocht. Dit helpt je bij het doen van product research.

Les 7: Vind geschikte producten

In deze les stap je in de gedachten van Vince. Hij laat je stap voor stap zien hoe hij geschikte producten vindt.

Module 3: Plant

Les 1: De juiste Leverancier

In deze les leer je waar een goede leverancier aan moet voldoen en hoe je deze vindt. Tevens leer je hoe je het eerste contact legt met de fabrieken in China.

Les 2: Het contactproces

Het contactproces met de leverancier is een skill die je moet beheersen. Deze skill helpt jou om de beste deals te krijgen met je leverancier. Er zit een psychologie achter en die leer je in deze les.

Les 3: De order plaatsen

Als je een akkoord hebt met je leverancier dan kan de order geplaatst worden. In deze les leer je alles over verzendmethoden, Incoterms en de betaling.

Les 4: Winsten berekenen

In deze les wordt behandeld hoe je naar kosten en opbrengsten kijkt. Sellevate heeft een calculator voor je winsten, maar dit kan je ook berekenen met de profit sheet die bij de Masterclass is inbegrepen.

Module 4: Boom

Les 1: Fundering voor het lanceren

In deze les leg je de fundering voordat je jouw product online hebt staan. Het algoritme van bol.com helpt je om je product te lanceren.

Les 2: Optimale titel

In deze les leer je hoe een optimale titel wordt vormgegeven. Met keywordanalyse en de juiste layouts zorg je voor de beste titel in de categorie.

Les 3: Optimale afbeeldingen

Veel mensen zijn visueel ingesteld. Dat betekent dat alle afbeeldingen het belangrijkste van je listing zijn. In deze les leer je hoe de afbeeldingen gemaakt moeten worden voor maximale conversie.

Les 4: Optimale productbeschrijving

In deze les leer je hoe je de optimale beschrijving van je product maakt. Keywords gepaard met de juiste lay-out en het benoemen van alle voordelen leer je hier.

Les 5: Product lanceren

Een product verkoopt niet zomaar. Hier moet je aandacht aan besteden. Deze les gaat over het bepalen van je prijs en het gebruiken van sponsored products.

Les 6: Product verzenden vanuit huis

In deze les leer je hoe je producten vanuit huis naar de klant stuurt.

Les 7: Product verzenden naar LVB

In deze les leer je hoe je de zending naar LVB aanmaakt.

Module 5: Appels

Les 1: Branding met Private Label

Je leert in deze les waar de kracht van branding vandaan komt en hoe je start met het branden van je product.

Les 2: Reviews boosten met Bolliewood

Bolliewood is een tool die ervoor zorgt dat jouw product altijd zal blijven performen. Door de e-mailcampagnes die je kunt starten zal je aantal reviews enorm toenemen. Je leert in deze les hoe je dit opzet.

Les 3: Merkregistratie met BOIP

In deze les leer je hoe je jouw merk registreert bij de officiële instantie. Dit is nodig om jou product/brand te beschermen tegen concurrentie.

Les 4: Listing beschermen

In deze les leer je hoe je je listing kan beschermen tegen hi-jackers. De formele brief van hoe je deze verkopers benaderd staat in de les.

Les 5: Voorraadbeheer

Het is belangrijk dat je nooit zonder voorraad zit. Dit voorraadbeheer zorgt ervoor dat je op tijd jouw producten besteld. Meer hierover leer je in deze les.

Les 6: Je eerste bol factuur

In deze les leer je alles over de eerste factuur die je van bol ontvangt. Deze factuur is soms wat ingewikkeld en onduidelijk.

Les 7: Klantenservice

Het is belangrijk dat je klanten tevreden zijn. Want als je klanten tevreden zijn dan zal je product ook beter verkocht worden. Deze les leert jou met klanten om te gaan.


Les 8: Opschalen

Focus op groei is altijd goed. In deze les leer je hoe je begint met opschalen en wat uiteindelijk het doel is van jouw brand/bedrijf.

Bonus

Bij aanschaf van de Bol Masterclass krijg je ook nog extra materiaal.

Een exclusieve community

Dit is een online support community genaamd ‘The Tribe’. In deze community kan jij jouw vragen stellen en kan je connecten met like-minded ondernemers die jou naar een volgend niveau toe tillen.

Wekelijkse groepcoaching

Iedereen heeft weleens hulp nodig. Helemaal als het aankomt op nieuwe uitdagingen en het bouwen van een business.

Daarom krijg je wekelijke groepscoaching calls zodat je altijd jouw vragen kunt stellen en op de hoogte bent van de laatste strategieën en tactieken.

De Golden Calculator

Dit is een tool die je veel tijd bespaart en jou alle informatie geeft die je moet weten om winstgevende producten te vinden. Hierdoor maak je weinig fouten en weet je precies hoeveel winst je kunt maken.

Het Leverancier Script

Door middel van het leveranciers script krijg je hoogwaardige leveranciers en producten tegen een goede prijs. Dit scheelt je veel hoofdpijn en moeite.

Daarnaast weet je op deze manier hoe je precies met leveranciers kunt communiceren. Hierdoor heb je niet alleen een prettige relatie met je leveranciers, ook krijg je hierdoor de beste deals voor meer winst.

Meetups & exclusieve uitnodigingen

Naast ‘The Tribe’ community krijg je ook uitnodigingen voor exclusieve meetups en events. Bij deze live events kan je connecten met like-minded ondernemers en kan je leren van experts.

KvK Succes Checklist (NL), Ondernemersloket Checklist (BE)

Als het aankomt op het opstarten van jouw onderneming dan hoef je je geen zorgen te maken. Je krijgt een succes checklist zodat je een goede start van jouw onderneming hebt.

Voorraadbeheer stappenplan

Je wilt niet met onnodige voorraad zitten met jouw succesvolle webshop. Daarom krijg je bij aanschaf van de Bol Masterclass een exclusief stappenplan waardoor je nooit teveel voorraad hebt of voorraad tekort komt.

Conclusie

Al met al is de Bol Masterclass een volledige cursus die je stap voor stap leert hoe je zelf een e-commerce business opzet met Bol.com.

De prijs voor de Bol Masterclass is 997 euro. Dit is wel vrij hoog maar je kunt er ook voor kiezen om in 5 termijnen van 250 euro te betalen. Kijkende naar wat je ervoor terugkrijgt is dit het zeker waard. Je leert namelijk echt je eigen onderneming te starten.

Als je zelf aan de slag wilt om online geld te verdienen met inkoop en verkoop van producten dan is dit dus een geschikte en complete cursus waarmee je dit stap voor stap leert.


Jia Ruan – Online Ondernemer en E-commerce Expert.

Gratis Online Training

> De 5 simpele stappen om een succesvolle webshop op te starten ook al heb je 0 verstand van ondernemen

> Hoe jij producten op Bol kan plaatsen en in de eerste maand al WINST kan gaan maken.

> Hoe ik met 30-60 minuten per dag een succesvolle online business run. Dit kan zelfs naast een baan of studie.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *