Review: SMMB Masterclass (Boyd Hoek)

SMMB Masterclass

Beoordeling: SMMB Masterclass

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

Met de SMMB Masterclass leer je hoe je een Succesvol en winstgevend Social Media bedrijf op kunt richten. Je leert veel over Social Media Marketing en Sales. De prijs voor de cursus is 997 euro.

Pluspunten:
+ Praktisch toepasbaar
+ Waardevolle content

Minpunten:
– Prijs

4.2

Waarschijnlijk ken je Boyd Hoek al van advertenties en heb je al gehoord van zijn SMMB Masterclass. Dat kan want dit is precies waar je tijdens de SMMB Masterclass ook mee aan de slag zal gaan. Het succesvol neerzetten van een Social Media Marketing Bedrijf.

Maar wat biedt deze Masterclass allemaal en zul je echt voldoende leren om vervolgens zelf aan de slag te kunnen gaan?

Lees onze review om hier achter te komen.

Wat is de SMMB Masterclass?

De SMMB is een 6-weekse, resultaatgerichte online cursus die je leert hoe je een winstgevend Social Media Marketing Bedrijf start en hoe je jouw eerste klant krijgt in 30 dagen tijd.

Wie is Boyd Hoek?

Boyd Hoek is de oprichter en eigenaar van de SMMB Masterclass. Hij is internet ondernemer en helpt anderen om dit ook te realiseren middels deze online Masterclass.

Wat biedt de SMMB Masterclass?

De Online training bestaat in totaal uit 6 weken (6 modules). Hieronder zullen we stap voor stap de inhoud van de modules doorlopen.

1. Je fundering leggen

In week 1 krijg je ten eerste een introductie van wat de cursus jou zal bieden komende weken. Je leert onder andere om een goede fundering voor jouw bedrijf neer te zetten.

Daarnaast wordt ingegaan op welk business model er in de training wordt gebruikt; hoe je dit toepast op de markt en behandelt Boyd het onderwerp Mindset wat van belang is voor jouw succes.

2. Resultaten behalen

In deze module leer je vooral praktisch aan de slag te gaan. Daarnaast leer je aan het einde door middel van zogenoemde skeletsystemen hoe je voor bepaalde industrieën Social Media Marketing (SMM) toepast. Boyd leert je meer over onder andere de volgende zaken:

 • Het Facebook Algoritme
 • Het Sales Proces
 • De opzet (business manager & pixel)
 • SMM voor lokale bedrijven
 • Advertenties opzetten: van A tot Z
 • Clickfunnels: van A tot Z
 • Zapier: van A tot Z
 • Competities runnen
 • Skeletsysteem restaurants, tandarts, fitness industrie

3. Je eerste klant

In deze module leer je hoe je jouw eerste klant krijgt. Boyd geeft je tips en adviezen maar hierbij zul je uiteindelijk echt zelf aan de slag moeten gaan.

4. Sales

Gedurende week 4 leer je vooral hoe jij sales toepast voor jouw bedrijf. Hierbij gaat Boyd onder andere in op Cold calls en hoe je deze tot een goed einde brengt.

Boyd heeft zelfs eigen opgenomen sales calls in deze module gezet die je na kunt luisteren. Dit zal je helpen bij jouw eerste sales gesprekken.

Uiteindelijk is natuurlijk het doel dat je gesprekken leiden tot een sales meeting en een getekend contract. Hier wordt aan het einde van de module aandacht aan besteedt.

5. Systemen & processen

Deze module gaat met name over hoe je jouw administratieve processen zo goed en automatisch mogelijk laat verlopen. Hierbij gaat het dus met name om het optimaliseren van jouw bedrijf.

Hoe meer systemen en processen je kunt automatiseren, des te meer tijd zul jij hebben voor het werken AAN je bedrijf.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Automatisch betalingen & facturen
 • Het Magische Contract
 • Klanten on-boarden

6. Passief maken & schalen

Uiteindelijk wil je natuurlijk zo weinig mogelijk in je bedrijf werken en alleen nog maar aan je bedrijf werken. Dit realiseer je door je bedrijf zo passief mogelijk te maken.

In deze week leert Boyd je dan ook onder andere hoe je goede freelancers vindt en inzet voor jouw bedrijf.

7. Bonus

Naast bovengenoemde modules krijg je ook bonus materiaal. Lees hieronder welke bonussen je onder andere allemaal krijgt:

Wekelijkse Groepscoaching met Boyd Zelf

Ten eerste krijg je elke week groepscoaching met Boyd en de andere leden van de SMMB Masterclass. Hier kun je 1 op 1 spreken met Boyd en jouw vragen stellen.

Kant-en-klare funnels & ads

Je krijgt toegang tot Boyd’s best werkende funnels en ads, zodat je direct goede resultaten voor jouw klanten kan behalen.

Levenslange Toegang Tot Mastermind Facebook En Whatsapp Groep

Je krijgt toegang tot een community met mensen die ook met Social Media Marketing bezig zijn. Op deze manier kun je kennis delen, je netwerk vergroten en samenwerken om zo je standaard te vergroten.

Live Meetups & Exclusieve Uitnodigingen

Er vinden maandelijkse meet-ups plaats waar je aan mee kunt doen. Dit is alleen beschikbaar voor cursisten van de SMMB Masterclass.

Hierbij krijg je de kans om met Boyd te spreken en nieuwe soortgelijke mensen te ontmoeten om zo je netwerk te vergroten.

Ultieme Sales Scripts & Live Sales Calls

Boyd heeft ontzettend veel cold calls gemaakt en sales meetings gehad. In de SMMB Masterclass krijg je het script wat hij heeft gebruikt om meetings te zetten en closen.

Daarnaast krijg je Live opgenomen Sales Calls die Boyd met zijn klanten heeft gehad om tot een close te komen.

Conclusie

Al met al concluderen wij dat de cursus zeker van waarde kan zijn als je een Social Media Marketing Bedrijf wilt starten. Je leert eerst een stukje theorie en daarna gelijk wat je moet doen om jouw bedrijf te starten.

Wel vinden we dat je niet direct succes zult behalen als je met en na de cursus zelf geen actie onderneemt. Het voeren van Sales gesprekken is wel iets waar je ervaring mee moet opdoen voordat het zal gaan werken. Je zult regelmatig afgewezen worden, hier moet je mentaal goed mee om kunnen gaan en niet zomaar willen opgeven.

Kortom: de cursus geeft je alle handvatten om zelf aan de slag te gaan met jouw SMM bedrijf. Maar je moet het uiteindelijk echt zelf gaan doen.

Mocht je uiteindelijk toch niet een Social Media Marketing bedrijf willen starten dan heb je alsnog veel aan de cursus. Je leert namelijk veel over Marketing (Social Media) & Sales wat je altijd zult kunnen gebruiken.

De cursus kost in totaal 997 euro. Dit is vergelijkbaar met andere Online Business cursussen. Persoonlijk vinden wij dit wel erg prijzig, maar dit blijft onze opinie.

Boyd biedt daarentegen een 14 dagen geld terug garantie. Zo kun je het programma proberen en mocht je niet tevreden zijn dan kun je binnen 14-dagen restitutie aanvragen.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *