Review: Basiscursus gitaar leren spelen in 22 lessen (Koen Snoek)

Gitaarles Koen

Beoordeling Basiscursus gitaar leren spelen in 22 lessen (Koen Snoek)

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

De online cursus gitaar leren spelen van Koen Snoek is een goede basiscursus voor beginners. Je leert stap-voor-stap in je eigen tempo succesvol gitaar spelen. De prijs is op dit moment 77 euro. Voor een volledige basiscursus vinden we dit zeker het geld waard.

Pluspunten:
+ Eigen tempo te volgen
+ Goedkoper dan leraar
+ Resultaatgericht
+ Mogelijkheid tot vragen stellen

Minpunten:
 Geen leraar om je fouten te corrigeren

4.5

Misschien wil je graag gitaar leren spelen maar weet je niet hoe je moet beginnen. Met de Basiscursus gitaar leren spelen in 22 lessen van Koen Snoek kan je in je eigen tempo dit leren. Lees hier onze review over deze cursus.

Wat is de Basiscursus gitaar leren spelen in 22 lessen?

De basiscursus gitaar leren spelen van Koen Snoek is een online cursus bestaande uit verschillende video’s, teksten, audiobestanden waarmee jij stap voor stap kan leren gitaar spelen.

Omdat het een online cursus is, kun je in je eigen tempo, wanneer je zelf wilt een les volgen.

Wie is Koen Snoek?

Koen is een geboren Volendammer die op zijn 10e een gitaar kreeg van zijn ouders. Hij heeft eerst een valse start gehad en verkeerde technieken aangeleerd die hij later heeft moeten afleren.

Samen met Jaap Kwakman, de gitarist van 3JS, heeft hij uiteindelijk gitaar leren spelen als een pro.

Omdat Koen weet hoe lastig het is om verkeerde technieken te moeten afleren, wil hij nu anderen helpen om meteen de juiste technieken te leren. Daarom heeft hij deze cursus samengesteld.

We hebben ook even gekeken en Koen heeft zich netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit toont aan dat hij oprecht serieus bezig is met zijn gitaarles cursussen.

Wat biedt de cursus?

De online cursus bestaat dus uit online lesmateriaal. Het materiaal bestaat onder andere uit video’s waarin Koen voordoet hoe je het moet doen. Je leert de theorie en technieken door het spelen van bekende liedjes. Naast video’s krijg je ook audio en tekstmateriaal.  

Bij de cursus wordt tevens uitgelegd hoe je de juiste gitaarhouding moet hebben; hoe je jouw gitaar moet stemmen en hoe je je gitaarsnaren kunt vervangen.

Elke week krijg je er een les bij. Vroeger heb ik ook een instrument gespeeld en uit ervaring weet ik dat je eerst het ene gedeelte goed onder de knie dient te krijgen alvorens je verder gaat naar het volgende gedeelte. Per week een nieuwe les is dus een goede manier om te voorkomen dat je te snel en niet gecontroleerd verder gaat.

Koen legt je de theorie en technieken die je moet kennen stap voor stap duidelijk uit. Je leert onder andere de belangrijkste toonladders en hoe je tablatuur (TABS) leest.

Naast het lesmateriaal krijg je ook de volgende extra dingen.

  • Het jaarlijkse kampvuurevent op Texel met de cursisten #Goud.
  • Toegang tot een besloten en veilige community voor de cursisten #ZeerBetrokken.
  • Ook daagt Koen je maandelijks uit middels een #VoorWieDurft gitaarchallenge.

Tevens krijg je de mogelijkheid om (video)vragen te stellen. Dit is fijn omdat je soms onnodig kan twijfelen. Even een vraag stellen om het juiste antwoord te weten is dan wel zo handig.

De inhoud samengevat

Deel 1: De Basis

Deel 1 bestaat uit de basis. Je leert hier onder andere meer over de juiste gitaarhouding; hoe je jouw gitaar moet afstemmen en hoe je snaren kunt vervangen.

Deel 2: Aan de slag

In dit deel leer je de theorie en technieken van gitaarspelen door te oefenen met bekende liedjes. Daarnaast leer je hoe je goed en relatief simpel gitaarakkoorden over kunt pakken.

Deel 3: Theorie en Techniek

Dit deel gaat dieper in op de theorie en techniek van het gitaarspelen. Zo leer je in dit deel meer over de akkoorden, belangrijkste toonladder, hoe je tablatuur leest etc.

Bonussen

  • Jaarlijks kampvuurfeest
  • Bijlagen en audio meespeel bestanden
  • Besloten Community om vragen te stellen
  • Gitaarakkoordenboek
  • Stap-voor-stap opleidplan

Reacties van Cursisten

We hebben ook wat onderzoek gedaan naar de reacties van cursisten en we vonden echt ontzettend veel positieve reacties over zijn cursus. Zie hieronder een video van een aantal reacties.

https://youtu.be/4UuL6QmCJKo

Conclusie

Al met al vinden we de Basiscursus gitaar leren spelen in 22 lessen van Koen een leuke en goed opgezette online cursus. Koen leert je echt stap-voor-stap wat je moet weten als je begint met gitaarspelen. Het is wel een basiscursus dus met name geschikt als je nog niets weet van gitaarspelen.

De prijs van de cursus is op moment van schrijven 77 euro. Wij vinden dit een goede prijs voor wat je aan materiaal krijgt. Zeker als je het vergelijkt met een instructeur die veel duurder is, is dit een goed alternatief om te beginnen. Daarnaast is het ook gewoon een hele leuke bezigheid om te leren gitaarspelen.

We hebben voor de zekerheid even contact gezocht met Koen om te kijken of je inderdaad een reactie krijgt. En na korte tijd kregen we al netjes een mailtje terug van Koen met duidelijke informele en aardige woorden. Dit maakte dat wij het contact met Koen dan ook als prettig hebben ervaren en de cursus ook zeker betrouwbaar vinden.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *