Review: Bitvavo (Handelsplatform voor Cryptomunten)

review bitvavo

Beoordeling Bitvavo

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

Bitvavo is een Nederlands handelsplatform voor cryptovaluta. Je kunt je gratis aanmelden en de transactiekosten zijn maximaal 0.25% wat ontzettend voordelig is. Daarnaast kan je je eerste 1000 euro geheel zonder transactiekosten verhandelen. De klantenservice is erg goed en er wordt goed met je meegedacht in geval van problemen.

Pluspunten:
+ Gratis aanmelden
+ Gebruiksvriendelijk
+ Eenvoudig

Minpunten:
Je kan alleen beleggen in crypto

5

Wil je graag Cryptomunten kopen of verkopen? Dan heb je misschien weleens gehoord over Bitvavo. Bitvavo is namelijk het bekendste Nederlandse platform om te handelen in cryptomunten. Je kunt het zien als een soort broker net zoals bij het handelen in aandelen. In deze review leg ik je precies uit wat Bitvavo is en wat je er allemaal mee kan doen.

Zelf gebruik ik Bitvavo nu ook zo’n 4 weken en zal in deze review mijn ervaringen delen.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een veilig online platform waar je kunt handelen in cryptocurrency zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ripple en Ethereum. Je kunt er eenvoudig munten inkopen en ook weer verkopen.

Zelf vind ik Bitvavo een heel fijn platform omdat het erg eenvoudig is in gebruik. Ook is het support erg goed mocht je toch nog vragen hebben. De transactiekosten die je betaalt vallen ook erg mee.

Hoe kan je starten met Bitvavo?

Ik heb onlangs een video gemaakt waarin ik je stap-voor-stap laat zien hoe je kan starten met Bitvavo om cryptomunten te kopen en verkopen.

Stap 1 – Meld je aan

Om je aan te melden bij Bitvavo ga je naar de website van Bitvavo en klik je op Aanmelden rechts bovenin het scherm. Vervolgens die je gewoon alle stappen te doorlopen. Hierin wordt gevraagd om je persoonlijke gegevens in te vullen dus houd je paspoort bij de hand. Dit is noodzakelijk puur voor hun administratie en voor controle dat het echt om jou gaat. Houd je email adres in de gaten. Zodra je account is geverifieerd dan krijg je van Bitvavo hierover bericht. Tot die tijd is het even afwachten. Daarnaast raad ik je aan om pas te beginnen met handelen een dag na jouw aanmelding bij Bitvavo dan weet je namelijk zeker dat je jouw gekochte munten ook al kan overzetten naar jouw externe wallet. Meer hierover later.

Stap 2 – Twee-Factor Authenticatie (2FA)

Nu dat je je hebt aangemeld is het belangrijk om de 2 factor authenticatie in te schakelen. Hierbij zorg je ervoor dat je telkens als je gaat inloggen bij Bitvavo, dat je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een code moet invullen. Deze code ontvang je dan op je telefoon met behulp van een authenticatie app zoals Google Authenticator.

Dit zorgt voor een extra beveiligingsstap zodat je account niet gemakkelijk te hacken is.

Als je rechts bovenin bij je account op je naam klikt en dan naar Instellingen gaat. Dan scroll je naar beneden en daar zie je Twee-Factor Authenticatie staan.

Stap 3 – Tegoed Storten

Nu dat je alles hebt ingesteld en ook je bankaccount al is geverifieerd, kan je een bedrag storten vanuit je bankaccount naar Bitvavo. Dit gaat simpel door naar je Dashboard terug te gaan en te klikken op Tegoed Storten. Daar zie je dat je met verschillende betaalmethoden waaronder ook Ideal je tegoed kunt storten.

Stap 4 – Cryptomunten kopen en verkopen

Je geld staat op je Bitvavo account dus kan je gaan beginnen met jouw cryptomunten te kopen. Scroll in je Dashboard naar onderen en klik op de cryptomunt die je wilt kopen. Vervolgens verschijnt er meteen een box waarin je aangeeft of je cryptomunten wilt kopen of verkopen. Hier kan je tevens je hoeveelheid opgeven om te kopen of verkopen. De rest van de stappen wijzen eigenlijk vanzelf.

Stap 5 – Kies een Extern Wallet

Je kan ervoor kiezen om je cryptomunten in Bitvavo te laten staan. In principe is dit prima. Alleen stel dat je Bitvavo account toch wordt gehackt of Bitvavo heeft een lek, dan wil je natuurlijk niet dat je cryptomunten opeens zijn verdwenen. Daarom raad ik iedereen altijd toch aan om je cryptomunten op een externe wallet te zetten.  

Hieronder een aantal voorbeelden van externe wallets:

Blockchain (online wallet)

Exodus (offline wallet)

Liberty Jaxx (offline wallet)

Ledger Nano S (hardware wallet)

Mijn ervaringen & Conclusie

Zoals misschien wel duidelijk is geworden ben ik zeer enthousiast over Bitvavo. De reden is simpel: het is een overzichtelijk platform en zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is de support en klantenservice gewoon erg goed. Meestal reageren ze al binnen een uur en denken ze oprecht met je mee. Je kunt je gratis aanmelden en de transactiekosten zijn maximaal 0.25% wat gewoon erg goedkoop is. Tevens is de eerste 1000 euro die je handelt zonder transactiekosten en dus geheel kosteloos. Dit maakt het zeer aantrekkelijk voor alle beginners die willen starten met beleggen in cryptomunten. Als je besluit om te gaan handelen in cryptomunten dan raad ik je dan ook zeker Bitvavo aan. Je weet dat je goed zit en dat zij zorgen voor jouw veiligheid en goede klantenservice.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *