Review: Enormail (Nederlandse Email Marketing Software)

review enormail

Beoordeling Enormail

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

Enormail is Nederlandse E-mail Marketing Software waarmee je eenvoudig jouw E-mail Marketing kunt regelen. Het biedt veel opties zoals autoresponder, opt-in formulieren, maildesigner en nog veel meer. Voor 12,50 euro per maand kan je al gebruik maken van deze features.

Pluspunten:
+ Zeer voordelig t.o.v andere tools
+ Veel features
+ Eenvoudig & Gebruiksvriendelijk

Minpunten:
Nog geen Internationale bekendheid

4.7

Misschien heb je al eens gehoord over de Nederlandse Email Marketing Software Enormail. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn binnen Enormail? Lees in deze review Enormail wat je precies allemaal kan verwachten.

Wat is Enormail?

Enormail is digitale Nederlands E-mail marketing software waarmee je jouw gehele email marketing kunt verzorgen. Email Marketing is nog steeds een van de beste marketing die er is. Iedereen controleert dagelijks zijn/haar email. Omdat er weinig andere afleiding is bij het controleren van je e-mails, is de kans groter dat jouw verzonden e-mails ook daadwerkelijk gelezen worden.

Daarom is email marketing nog steeds zo ontzettend belangrijk om jouw klantenbestand op te bouwen. Enormail is hiervoor uitermate geschikt. Je kan zo veel met deze tool zonder dat het je veel kost; dat vind ik echt geweldig aan deze tool.

Wat biedt Enormail?

Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden met Enormail. Hieronder zal ik de belangrijkste features toelichten die ik belangrijk vind en Enormail aanbiedt.

Autoresponder

Als je begint met email marketing dan wil je graag tijd besparen door automatische e-mails te versturen naar jouw inschrijvers. Dit noemt men een autoresponder. Enormail biedt zo’n autoresponder. Zelf gebruik ik het al een tijdje en ik kan je zeggen dat ik erg tevreden ben. Heb verschillende producten gebruikt waarbij altijd wel een probleem was zoals e-mails die niet werden verstuurd met bijlagen. Dat wil je gewoon niet. Bij Enormail weet je zeker dat jouw emails goed aankomen.

Je kan dus eenvoudig een serie e-mails klaarzetten die automatisch naar je contacten verstuurd worden zonder dat je je zorgen hoeft te maken of jouw e-mails wel goed aan komen.

Opt-in formulieren

Je wilt natuurlijk ervoor zorgen dat je meer leads binnenhaalt. Een van de bekende manieren om dit te doen is door middel van opt-in formulieren. Dit kan je doen met behulp van pop-ups. Dit geeft de bezoeker de mogelijkheid om zich gratis aan te kunnen melden in ruil voor bijvoorbeeld een gratis e-book. Zelf pas ik dit ook toe op mijn website en ik kan je zeggen dat dit erg goed werkt.

Met Enormail kan je deze opt-in formulieren met een simpele drag-drop builder helemaal zelf aanpassen zoals jij wilt. De hele lay-out kan je veranderen van de pop-up. Eerst deed ik dit met plugins in WordPress maar dit werkte totaal niet goed. Telkens werkte er weer iets niet en hier ergerde ik me ontzettend aan. Daarom ben ik overgestapt naar Enormail.

Goede Maildesigner

Je wilt natuurlijk de mogelijkheid hebben om jouw e-mails op te maken zoals jij wilt. Enormail geeft je deze mogelijkheid. Wederom met een simpel interface kan je jouw nieuwsbrief heel eenvoudig en zonder technische kennis in elkaar zetten.

Beheer Mailinglijsten

Als je al een mailinglijst hebt dan kan je met Enormail deze lijst heel eenvoudig importeren. Dit kan vanuit een webshop, CRM of website. Tevens kan je jouw lijsten volledig automatiseren waarbij Enormail voor jou een klantenlijst en prospectlijst bijhoudt. De mooiste mogelijkheid vind ik het filteren van e-mailadressen die niet meer geldig blijken. Soms veranderen bepaalde e-mailadressen namelijk of blijken ze simpelweg niet meer te werken. Enormail filtert de e-mailadressen die niet geldig zijn automatisch eruit en zorgt er hierdoor voor dat je lijst altijd schoon blijft.

Tags toekennen

Een mooie optie binnen Enormail is dat je jouw contacten kunt taggen. Bijvoorbeeld contacten die houden van reizen daar kan je dan een categorie/tag “reizen” aan toekennen. Of als het contact via een Webinar is binnengekomen dan kan je “Webinar” toekennen. Hierdoor houd je een goed overzicht en kan je veel meer gerichte e-mails sturen.

Personaliseer je e-mails

Je wilt natuurlijk dat een mail zo persoonlijk mogelijk is. Dit kan je doen door mails te laten beginnen met “Hallo naam_contact”. Bij naam_contact komt dan de naam van degene te staan aan wie de mail wordt verzonden. Je plaatst dan die variabele in de tekst of onderwerp van je mail waar je maar wilt.

Integraties

Dit is wat ik echt geweldig vind van Enormail! Je kan namelijk jouw Enormail koppelen aan je website, CRM, ledenomgeving, webshop etc. Hierdoor kan je jouw gemaakte pop-ups toevoegen aan je site of omgeving waardoor de email marketing automatisch is gekoppeld. Als je nog meer externe koppelingen wilt maken dan kan dit met behulp van Zapier. Dit is een bekende integratie tool die met heel veel software connecties kan maken. Ook Enormail ondersteunt een koppeling met Zapier. Zie hieronder welke koppelingen je onder andere allemaal kunt maken.

Prijs

Je kan verschillende opties kiezen als je je wilt aanmelden bij Enormail. Zo kan je al vanaf 12,50 euro per maand beginnen. Vergeleken met andere tools is dit zeer voordelig. Daarnaast is de support en alles in het Nederlands, wel zo prettig. Via mijn link kan je elke maand 25% extra korting krijgen op het Mammoet account. Dus als je besluit om je aan te melden, dan kan je extra korting meepakken door hier op te klikken.

Wat vinden anderen?

Goed om te weten wat ik ervan vind maar kijk ook eens hieronder wat anderen over Enormail zeggen. Veel bekende ondernemers maken al gebruik van deze tool omdat ze het zo’n fijn product vinden om mee te werken.

Mijn ervaring met Enormail

Zoals misschien wel een beetje is gebleken uit de tekst in deze review, vind ik Enormail echt een geweldige tool! Je kan er 100% van op aan dat jouw e-mails goed verzonden worden en dat ze niet in de spam box terecht komen. Dit was wel zo bij andere software dat ik heb gebruikt. Constant kreeg ik dan vragen over waar de e-mail is gebleven. Met Enormail is dit bij mij altijd wel goed gegaan. Daarnaast vind ik het gewoon fijn dat je de opt-in formulieren zo kan wijzigen als je zelf wilt en ook kan koppelen aan jouw reeds gemaakte website. Als er iets is dan kan je altijd naar Enormail mailen en meestal reageren ze al binnen twee werkdagen.

Daarnaast is het ook gewoon fijn dat het niet zo’n hele dure tool is. Ik ken meerdere e-mail marketingtools maar Enormail is wel het meest voordelig omdat je dus al vanaf 12,50 euro per maand kan starten.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het feit dat Enormail Internationaal nog niet zo bekend is waardoor bepaalde internationale tools wellicht nog geen connectie met Enormail kunnen maken. Maar in Nederland zit je sowieso goed!

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Een gedachte over “Review: Enormail (Nederlandse Email Marketing Software)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *