Review: Cursus Piano Spelen (Steven Pruis)

review piano leren spelen

Beoordeling Cursus Piano Spelen (Steven Pruis)

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

De online cursus Piano Spelen van Steven Pruis bestaat uit 30 lessen in de vorm van e-books en instructievideo’s. Steven leert je met name hoe je met behulp van akkoorden eenvoudig bekende nummers kunt naspelen. Het is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Je betaalt voor de cursus eenmalig 149 euro of in een termijn van 12 maanden elke maand 15,95. Vergeleken met een muziekschool vind ik dit zeer voordelig.

Pluspunten:
+ Leert je snel piano spelen
+ Leuke afwisselende videolessen
+ Support van Steven prettig
+ In eigen tijd en tempo te volgen

Minpunten:
Geen Live lessen

5

Toen ik vroeger kind was, speelde mijn broer altijd piano. Hij ging naar een lerares die bij ons in de buurt woonde. Ik genoot altijd ontzettend van zijn pianospel. Nu in de digitale tijd kunnen we ook piano leren spelen maar dan via de computer. Hiervoor zijn verschillende online piano cursussen te vinden. Een goede cursus is de Piano Spelen Cursus van Piano Pro van Steven Pruis. Omdat ik benieuwd was naar deze cursus heb ik me erin verdiept en hier deze review geschreven over de Cursus Piano Spelen van Steven Pruis.

In deze review van de cursus piano spelen lees je hoe de cursus is opgebouwd en wat je allemaal krijg. Daarnaast vertel ik je ook mijn ervaring.

Wat is de cursus Piano Spelen van Piano Pro?

De cursus Piano Spelen van Piano Pro is een speciale online cursus gemaakt door Steven Pruis. Hij leert je de basis van piano spelen met behulp van akkoorden. Hierdoor leer je snel en eenvoudig jouw eerste liedjes spelen. Dit maakt het zo uniek. Het is er echt op gericht om je een kickstart te geven en te leren hoe je snel bekende liedjes goed kan naspelen.

Wie is Steven Pruis?

Steven Pruis is eigenaar van PianoPro. Dit is sinds 2007 de eerste en grootste online pianoles website van Nederland en België met ruim 20.000 cursisten. PianoPro heeft ook in het NRC Next gestaan met een artikel. Dus mocht je twijfelen over de betrouwbaarheid dan kan ik je bevestigen dat dit niet nodig is. Steven speelt al vanaf zijn 10e levensjaar piano en je merkt echt dat het zijn droom is om het voor anderen zo laagdrempelig mogelijk te maken om een muziekinstrument te leren bespelen.

Hij reageert snel op zijn e-mails en je merkt dat Steven je oprecht verder wilt helpen.

Wat biedt de cursus Piano Spelen?

Zodra je de cursus hebt aangeschaft, krijg je toegang tot verschillende items die ik hieronder zal toelichten.

Lessen in E-books & Instructievideo’s

Ten eerste krijg je toegang tot 30 lessen in de vorm van E-books. Deze kan je trouwens ook printen wat wel zo fijn is. Bij deze lessen horen ook instructievideo’s. Bij de meeste van deze videolessen, leer je hoe je een nummer kan naspelen. Je ziet dan hoe Steven het nummer op de piano speelt en welke toetsen hij aanslaat. Hij gebruikt afwisselende genres van pop, film tot aan ‘70s, ‘80s, ‘90s en klassieke muziek. Dit vond ik zelf erg leuk omdat het dan niet gauw verveelt. De nummers zijn onderverdeeld in beginner, half gevorderd en gevorderd. Op die manier kan je door de cursus heen en de nummers naspelen.

Steven zorgt er met de afwisselende nummers voor dat je het leuk blijft vinden en de niveauverschillen maken dat je gemotiveerd blijft. Zo kan je steeds een stapje hoger gaan om het nog beter te leren.

De nummers worden trouwens ook regelmatig geüpdatet. Dus er komen steeds nieuwe liedjes bij. Momenteel zijn er ongeveer 70+ naspeel video’s. Daarnaast kan je zelf ook suggesties doen wat het interactief en leuk maakt.

Basis van Akkoorden

Tijdens de cursus leer je vooral de basis van de akkoorden. Akkoorden speel je met je linkerhand en de melodie met je rechterhand. Tezamen maakt dit een liedje. Steven leert je in de cursus 14 akkoorden spelen en 3 manieren hoe je deze het beste kunt aanslaan.

Metronoom

Bij je aanmelding krijg je een gratis metronoom thuis gestuurd. Deze geeft je vaste, ritmische tikjes waardoor je het juiste ritme eenvoudig kunt volgen en links en rechts kan leren samenspelen. Als je begint met piano spelen dan kan je namelijk moeite hebben om opeens met twee handen te leren spelen. Door zo’n metronoom leer je om met twee handen te spelen met behulp van een stappenplan wat ook in het programma staat.

Onbeperkt e-mails sturen

Bij veel online cursussen is er vaak een nadeel dat je niet direct contact kan hebben met de pianoleraar. Bij de cursus van Steven is dit wel het geval. Je kan hem namelijk gewoon mailen voor hulp. Hij reageert over het algemeen erg snel en informeel. Dit maakt het contact wel zo prettig.

Kosten

Een van de grote voordelen van een online cursus zijn de kosten. Waarom? Voor een muziekschool betaal je al gauw 1200 tot 1400 euro per jaar. Daarnaast kan je het niet in je eigen tempo volgen. Bij de cursus Piano Spelen van Steven zijn de kosten een stuk lager. Je kan kiezen voor 12 maandelijkse termijnen van 15,95 euro per maand of een eenmalige investering van 149 euro. Als je besluit per maand te betalen dan kan je dit eenvoudig ook elke maand opzeggen. Steven gaat hier op de juiste manier mee om.

Na een jaar betaal je niets meer en houd je levenslang toegang inclusief gratis updates en support van Steven. Dat maakt het zeer aantrekkelijk en voordelig.

Wat zeggen anderen?

Inmiddels zijn er al zo’n ruim 20.000 cursisten die de cursus hebben gevolgd. Hieronder zijn ook bekenden zoals bijvoorbeeld Gordon, Robin Lefeber, Sonja Bakker en nog meer.

Robin Leféber, DJ bij Radio 538: “Al jaren wilde ik leren pianospelen, maar steeds kwam het er niet van. Toen ik op de site van Pianopro terecht kwam werd ik toch nieuwsgierig en ben met de eerste stappen begonnen.

Stom dat ik dat niet eerder heb gedaan want het leert vrij gemakkelijk en het is onwijs leuk als je weer een stap verder kunt!
Groet, Robin”

Martijn V.: “Hi, wat een geweldige cursus en website heb je gemaakt. Ik oefen nu elke dag met plezier op de piano. Wat een verademing na die stoffige en oudbollige pianolessen die er bestaan. Groetjes en nogmaals mijn complimenten, Martijn”

Tanja: “Beste Steven, met veel interesse en enthousiasme heb ik uw website helemaal doorgekeken. Echt, mijn complimenten over de inhoud en ook de lay out, dit is allemaal heerlijk helder en overzichtelijk!” Groeten, Tanja

Mijn mening & Conclusie

Zelf vond ik de cursus erg laagdrempelig. Dus zeker voor beginners is dit erg fijn. En omdat het online video’s zijn, kan je ze altijd waar en wanneer je maar wilt in je eigen tempo oefenen. Steven leert je vooral hoe je de akkoorden kunt spelen. Hij behandelt de 14 meest voorkomende akkoorden en de 3 meest voorkomende manieren om deze aan te slaan. Naast deze videolessen en bladmuziek, krijg je ook tussendoor handige tips. Zoals bijvoorbeeld hoe je een correcte houding aanneemt om rugpijn en een verkeerd aangeleerd spel te voorkomen. Steven behandelt valkuilen die de meeste mensen in het begin van piano leren spelen, maken en hoe je deze kunt voorkomen. Als je besluit om in een band te gaan spelen dan heeft hij hier ook vaardigheden voor die hij je vertelt. Kortom: het is een complete training met niet alleen lessen maar ook de juiste tips die je nodig hebt om piano te leren spelen. De cursus is vooral gericht om snel nummers te kunnen naspelen. Dus met name voor mensen die piano leren spelen, snel onder de knie willen krijgen, is deze cursus zeer geschikt.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *