Review: Tornado Masterclass (IMU – Internet Marketing Unie)

review tornado masterclass

Beoordeling Tornado Masterclass

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

De Tornado Masterclass van de IMU is een online cursus waarin je leert hoe je eigenlijk zelf een online business kunt bouwen door online marketing succesvol toe te passen. Het is een professionele cursus die je alles leert wat je nodig hebt om jouw online marketing goed te kunnen regelen. Na het volgen van de cursus weet je precies hoe je kan beginnen met online marketing en het verkopen van digitale producten. De prijs is 197 euro en ik vind dat het meer dan waard voor alles wat je krijgt.

Pluspunten:
+ Alles-in-een cursus
+ Goede kwaliteit
+ Professioneel

Minpunten:
Ze gaan ervan uit dat je al een website hebt
Vooral voor ondernemers

4.8

Als je een onderneming hebt of je wilt beginnen met online ondernemen dan ontkom je er niet aan om te werken aan jouw online marketing. Maar hoe doe je dat precies? Zelf heb ik al meerdere cursussen voorbij zien komen die gaan over internet marketing. Maar vaak miste er altijd wel iets. Totdat ik de Tornado Masterclass van de IMU (Internet Marketing Unie) tegenkwam. Eindelijk is er een alles-in-een cursus die je echt alles leert wat je maar nodig hebt om een online business te beginnen. In deze review over de Tornado Masterclass laat ik je zien wat de cursus biedt en wat mijn ervaringen zijn.

Wat is de Tornado Masterclass?

Als je al bekend bent met de IMU dan weet je dat ze veel verschillende cursussen aanbieden. Elke cursus heeft zo zijn eigen specialisatie. De Tornado Masterclass is echt een alles-in-een cursus. Ze noemen het een online marketing cursus maar ik vind het meer een online business cursus. Je leert namelijk echt alles wat nodig is om een online bedrijf te starten. Hierbij ligt de nadruk wel op marketing.

Wat is de IMU?

Zoals al gezegd is de IMU, Internet Marketing Unie. Ze zijn al jaren een autoriteit op het gebied van online marketing. Als je weet dat de mentor van de oprichter Eelco de Boer was dan weet je wel degelijk dat ze gewoon heel goed weten waarover ze het hebben. Persoonlijk zie ik steeds meer online goeroes met een cursus op het internet verschijnen. Vaak zijn ze maar op 1 ding uit: jouw geld. Maar dat kan je van de IMU absoluut niet zeggen. Ze zijn een bekend en erkend bedrijf in Nederland dat al jaren veel ondernemers helpt met online marketing. Zo hebben ze ook veel events waar ze hun kennis en ervaringen delen.

Wat biedt de Tornado Masterclass?

Zoals in al mijn reviews deel ik altijd de inhoud van de producten waar ik over schrijf. Zo krijg je een beter beeld waar je uiteindelijk voor betaalt.

De Tornado Masterclass bestaat uit 47 video’s (ongeveer 20 uur) met in totaal 12 modules.

Module 1 – Marketing Strategie

In de eerste module gaat het met name over het strategie model van de Tornado Masterclass. Ze noemen dit ook wel de Tornado Bezoekerspiramide. Je leert hier de verschillende lagen van internet marketing en hoe je deze het beste kunt indelen en toepassen.

De volgende lagen komen aan bod:

Social Media

Content Strategie

Funnels & Affiliate marketing

SEO & SEA

In de 5 lessen van deze module beginnen ze met het IMU-geheim. Vervolgens vertellen ze je hoe je jouw marketingplan kan samenstellen, hoe je jouw doelgroep bereikt en wordt de Tornado Piramide besproken.

Module 2 – SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Om goed gevonden te worden in Google is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je aan zoekmachine optimalisatie (SEO) doet. Uit ervaring weet ik dat dit ontzettend belangrijk is om organisch veel bezoekers op jouw website te krijgen. Maar hoe doe je dat precies?

In deze module van 6 lessen wordt dit exact uitgelegd.

Ze beginnen met de bezoekersmagneet. Daarna bespreken ze hoe je kan scoren op bepaalde zoekwoorden. Backlinks zijn links naar jouw website die op een andere website worden gedeeld. Dit helpt ook voor SEO. Vervolgens lichten ze toe hoe je slimme content maakt en hoe technische SEO werkt.

Na deze module weet je voldoende af van SEO en kan je daarmee gericht aan de slag. Zelf doe ik dit ook al en zie stap-voor-stap steeds betere resultaten.

Module 3 – Content Marketing

Bij Content Marketing gaat het erom dat je zoveel mogelijk waardevolle informatie deelt op jouw website. Dit kan echt van alles zijn. Van video’s en goed opgebouwde teksten tot aan audio fragmenten.

Ook een encyclopedie ofwel kennisbank op je website zorgt ervoor dat je hoger scoort in SEO. Een kennisbank is eigenlijk een soort pagina op je website waar veel definities staan over onderwerpen waar jouw website over gaat.

In deze module wordt met name de nadruk gelegd op het verplaatsen in de bezoeker en op basis daarvan goede waardevolle content maken.

Module 4 – Conversie Optimalisatie

Als je een website hebt waar je bijvoorbeeld een product op verkoopt dan helpt het om een goede marketing funnel te maken. Met zo’n funnel kan je namelijk zorgen voor conversie optimalisatie, ofwel: ervoor zorgen dat meer bezoekers ook daadwerkelijk jouw product kopen.

In deze module leer je hoe je dit in 8 lessen precies kan toepassen. Er wordt ook aandacht gegeven aan het design van jouw website en hoe je ervoor kan zorgen dat dit leidt tot meer conversies.

Landingspagina’s maken is tevens onderdeel van deze module. Landingspagina’s zijn onderdeel van jouw marketingfunnel en zullen ervoor zorgen dat je product beter wordt verkocht.

Module 5 – Betaalprocessen

Deze module gaat met name over hoe je een goed converterende betaalpagina opzet. Hierbij laten ze voorbeelden zien hoe je dit met hun betaalsoftware Plug & Pay kan doen. Eerder heb ik al een review geschreven over de Plug & Play software.

Ook leer je hoe je met behulp van upselling nog meer verdiensten kan maken in 1 verkoop.

Module 6 – E-mailmarketing

Een van de belangrijkste elementen van jouw website is het opbouwen van een emaillijst. Waarom? Omdat je op die manier klanten opbouwt die interesse hebben in jouw informatie. Als je dan bijvoorbeeld een product hebt dan kan je direct aan al jouw email adressen uit jouw emaillijst een mail sturen waarin je meer vertelt over jouw product. E-mail marketing is nog steeds een van de beste methodes om producten te verkopen.

Ze leggen je in deze module stap-voor-stap uit hoe je een e-mail funnel kunt opzetten en succesvol e-mail marketing toepast.

Voor een goede e-mail marketingtool kan je kijken naar Enormail. Daar heb ik eerder al een review over geschreven.

Module 7 – Adverteren

Naast gratis zichtbaarheid kan je ook kiezen voor betaalde zichtbaarheid. Met Facebook, Google, Youtube en Linkedin ads kan je in een korte tijd veel bezoekers krijgen en ook verkopen realiseren. Al deze manieren van adverteren worden in deze module uitgelegd zodat je het vervolgens zelf kan toepassen.

Als je pas begint met online ondernemen dan raad ik je aan om pas te beginnen met adverteren als je inmiddels al veel content en zichtbaarheid hebt op het internet.

Het kost toch een hoop geld en als je nog helemaal niets verdient dan is dit gewoon niet handig.

Module 8 – Sales

Sales is natuurlijk erg belangrijk en onmisbaar voor jouw business. In deze module leggen ze je uit hoe je met bijvoorbeeld sales webinars ervoor kan zorgen dat je op een ethische manier jouw product promoot. Ook leggen ze je uit hoe je het beste productlanceringen kunt doen.

Module 9 – Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is het proces waarbij een affiliate jouw product promoot en als het wordt verkocht in ruil daarvoor een commissie krijgt.

Door Affiliate Marketing in te zetten voor jouw business zorg je eigenlijk voor gratis zichtbaarheid wat leidt tot meerdere verkopen. Ja, je deelt wel een klein gedeelte van jouw winst maar uiteindelijk zal dit zich terugbetalen in de hoeveelheid bezoekers en verkopen die je door Affiliate Marketing realiseert.

Heel veel succesvolle online ondernemers maken gebruik van Affiliate Marketing voor de verkoop van hun producten.

In deze module leggen ze je precies uit hoe je dit kunt opzetten voor jouw online business.

Module 10 – Memberships

Het beste online verdienmodel is in mijn ogen wel een memberships business. Het gaat hier dus om een lidmaatschap business. Mensen betalen bijvoorbeeld per maand voor jouw diensten of producten waardoor je wederkerende inkomsten hebt. Het is echt een lange termijn model waarbij je constant nieuwe content moet maken die interessant is voor jouw doelgroep.

Uiteindelijk is een memberships business wel het meest winstgevend en zorgt het ook voor zekerheid van inkomsten doordat je per maand betaald krijgt en weet hoeveel leden je hebt en dus ook vaste inkomsten.

In deze module leggen ze je uit hoe je jouw eigen membership site kunt opzetten. De IMU biedt zelf ook software The Huddle waarmee je jouw eigen ledensite kunt opzetten. Hier schreef ik eerder al een review over.

Module 11 – Community Building

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je een echte community opbouwt. Zoals bijvoorbeeld een Facebook Groep of met The Huddle kan je een forum opbouwen in jouw eigen website.

Deze module leert je hoe je een niche community kunt starten en hoe je engagement krijgt met jouw community.

Module 12 – Tornado Challenge

De laatste module is eigenlijk een challenge waarbij je 5 video’s met lessen krijgt en waarin persoonlijke informatie vanuit de IMU business zelf wordt gedeeld. Ook wordt uitgelegd hoe je jouw bedrijf kunt opschalen.

Bonussen

Naast bovengenoemde uitgebreide video training krijg je ook toegang tot verschillende e-books zoals Affiliate Marketing e-book, conversie code, online memberships etc.

Wat vinden anderen van de Tornado Masterclass?

Zie hieronder enkele reviews van klanten over de Tornado Masterclass.

Wat kost de Tornado Masterclass?

De Tornado Masterclass kost in totaal 197 euro. Hoewel dit wellicht veel geld lijkt, is het de investering dubbel en dwars waard. Ik zeg dit niet gauw maar nu wel omdat ik echt te spreken ben over deze cursus. Je leert echt alles wat je nodig hebt om jouw online business op te bouwen. Soortgelijke cursussen worden al gauw voor 997 euro aangeboden wat in mijn ogen veel te duur is. 197 is een prima prijs zeker voor de waarde die deze zeer ervaren online ondernemers delen. Een goede investering wat mij betreft.

Mijn mening en conclusie

Al met al vind ik de cursus zeer uitgebreid en de investering zeker waard! Je leert alles dat nodig is om een succesvol online business op te bouwen. Ook als je naast je huidige onderneming graag ook een online product wilt gaan verkopen dan is dit precies de juiste cursus die je hierbij gaat helpen hoe je dit het beste kan aanpakken.

Veel bekende online ondernemers hebben deze cursus al gekocht om het zelf toe te passen voor hun business wat tot vele goede extra verdiensten heeft geleid.

Als je op zoek bent naar een echte all-in-one cursus voor het opzetten van jouw online business dan raad ik deze cursus zeker aan.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

2 gedachten over “Review: Tornado Masterclass (IMU – Internet Marketing Unie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *