Review: Plug & Pay Betaalsoftware (Internet Marketing Unie – IMU)

review plug and pay betaalsoftware

Beoordeling Plug & Pay Betaalsoftware (Internet Marketing Unie – IMU)

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

Plug & Pay is software waarmee je mooie en conversie geoptimaliseerde betaalpagina’s kan maken.

Pluspunten:
+ Eenvoudig in gebruik
+ Hoge conversies door geoptimaliseerde templates
+ Abonnementen mogelijk
+ Koppeling Mollie

Minpunten:
Zelf zorgen uitbetaling affiliates
Administratie termijnbetalingen wat onoverzichtelijk

4.3

Wil je graag betaalpagina’s maken en twijfel je of de Plug & Pay Software de aanschaf waard is?

Dan ben je hier op de juiste pagina! In deze review vertel ik je namelijk mijn ervaringen met de Plug & Pay Software van de Internet Marketing Unie (IMU).

Wat is Plug & Pay?

Plug & Pay is software van de IMU om betaalpagina’s te maken. Dit is met name handig als je bijvoorbeeld je eigen producten verkoopt. Je wilt dan namelijk natuurlijk een mooie betaalpagina hebben die ervoor zorgt dat mensen jouw producten aanschaffen en niet de betaalpagina op het laatste moment verlaten.

Met deze software kun je in een paar klikken jouw eigen betaalpagina maken. De IMU heeft bij deze software ervoor gezorgd dat de betaalpagina templates conversie-geoptimaliseerd zijn. Dit betekent dat de templates zo zijn gemaakt dat de kans groot is dat de bezoekers tot een koop overgaan van jouw product.

Het is geen betaalprovider maar dus echt software om betaalpagina’s te maken.

Wat biedt Plug & Pay?

De software biedt kant-en-klare templates waarmee je snel betaalpagina’s kunt maken. Je merkt bij de templates dat ze erg makkelijk in gebruik zijn en goed getest zijn. Zo biedt het de mogelijkheid om sales triggers toe te voegen zoals aftellers, garanties etc. Dit zorgt voor een hogere conversie.

Daarnaast is het mogelijk om Mollie te koppelen aan de betaalpagina. Hierdoor bied je de klanten de mogelijkheid om in de pagina’s met onder andere iDeal, Incasso, Creditcard en Bancontact te betalen.

Ook kun je met andere software zoals CRM systemen en E-mail marketing koppelingen leggen middels Zapier.  

Bekend onder marketeers zijn de one-click upsell en kassakoopjes mogelijkheden. Met Plug & Pay kun je dit aan je klanten aanbieden. Dit betekent dat als mensen bijvoorbeeld een product kopen, ze makkelijk nog een product (upsell) kunnen toevoegen.

Een andere mogelijkheid die Plug & Pay biedt, is om abonnementen toe te voegen aan je betaalpagina. Hierdoor kan je maand-, kwartaal en jaarabonnementen aanbieden. Ook is er een mogelijkheid om in termijnbetalingen te koppelen aan je betaalpagina.

Als voormalig Data & Analytics consultant wil ik graag inzicht in de sales, conversieratio’s etc. Dit biedt de Plug & Pay aan middels een dashboard. Persoonlijk vind ik dit erg prettig. Je kunt dan namelijk goed kijken hoe je A/B testing het doet. Dus stel je hebt 2 betaalpagina’s gemaakt dan kun je testen en controleren welke pagina voor de meeste verkopen zorgt.

Wat ook erg fijn is dat ik zelf geen beheer van orders, facturen etc. hoef te doen. Dit wordt allemaal netjes door de software geregeld. Dit scheelt mij veel tijd.

Betaalsoftware in Nederland

Het voordeel van Plug & Pay is dat het software is gemaakt speciaal afgestemd op de Nederlandse markt. Ook het support van de IMU is goed en in het Nederlands.

Ik ken op dit moment nog geen andere aanbieder dan de IMU die betaalpagina software heeft dat zo compleet is als Plug & Pay. Het werkt erg eenvoudig wat fijn is als je niet zo technisch bent.

Voor- en Nadelen

Eigenlijk zijn de meeste voordelen hierboven al genoemd. Het is gewoon hele goede software met ontzettend veel mogelijkheden voor het maken van geoptimaliseerde betaalpagina’s.

Wel vind ik persoonlijk dat sommige zaken nog wat beter kunnen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een affiliate mogelijkheid. Dit houdt in dat affiliates jouw product(en) kunnen promoten. Het nadeel is alleen dat je zelf zorg moet dragen voor de uitbetalingen van je affiliates. Bij betaalprovider PayPro is dit bijvoorbeeld niet het geval. Daar worden de betalingen automatisch afgehandeld naar je affiliates.

Conclusie

Als je op zoek bent naar software waarmee je eenvoudig veilige en goede betaalpagina’s kan maken dan is Plug & Pay absoluut zijn geld waard.

Er zijn gewoon heel veel mogelijkheden om in een paar klikken mooie, goed converterende betaalpagina’s te maken. Uiteindelijk betaalt de investering in Plug & Pay zich ruim terug door de extra verkopen die je maakt maar ook door de tijd die het je bespaart. Alles zelf doen met plugins kost namelijk gewoon super veel tijd.

Je hebt met Plug & Pay echt een geheel compleet pakket voor jouw betaalpagina’s en administratie. Hierdoor houd ik veel meer tijd over voor andere zaken.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Een gedachte over “Review: Plug & Pay Betaalsoftware (Internet Marketing Unie – IMU)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *