Review: Systeme.io (Online Business Tool)

systeme io

Beoordeling Systeme.io

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

Zoals je wel aan de beoordeling ziet, ben ik erg tevreden over Systeme.io. De reden hiervoor is dat je met Systeme.io zoveel mogelijkheden hebt (sales funnels bouwen, email marketing, blog, automation flows etc.) voor slechts 27$ per maand. Ik gebruik de tool zelf ook en ben erg tevreden.

Pluspunten:
+ Zeer gebruiksvriendelijk
+ Mooie templates voor pagina’s
+ Complete Online Business Tool
+ Sales Funnels bouwen
+ Email Marketing
+ Automation flows
+ Lage prijs

Minpunten:
Bij Starter geen mogelijkheid om domeinnaam aan te passen

5

Toen ik begon met online ondernemen wilde ik graag een tool waarin ik alles kon doen. Denk aan sales funnels bouwen, email marketing regelen, betaalpagina’s maken etc. Het nadeel was dat ik destijds geen tool kon vinden die dit alles in een platform aanbood zonder dat je er minstens 100$ voor moest betalen. Hier baalde ik van want als startende ondernemer heb je nog niet zoveel geld om te besteden. Daarom koos ik destijds voor verschillende losse tools en heb ik die aan elkaar gekoppeld. Maar ik kan je zeggen: dit is niet wat je wilt. Het kost veel tijd om te maken en is lastig te beheren.

Onlangs heb ik een tool ontdekt waarmee je als startende ondernemer wel alles kunt maken en al kunt starten vanaf 27$ per maand. Ik heb het over Systeme.io. Ik gebruik dit nu inmiddels zelf en het is echt een geweldig platform met veel opties die ik hieronder graag met je bespreek.

Wat is Systeme.io?

Systeme.io is een online platform waarmee je eigenlijk je gehele online business kunt opzetten. In tegenstelling tot veel andere tools die dezelfde opties aanbieden betaal je voor Systeme.io vanaf slechts 27$ per maand. En geloof me, voor dit starter pakket heb je alles wat je nodig hebt als startende ondernemer.

Van wie is Systeme.io?

Systeme.io is opgericht door Aurelian Amacker, een Franse internetondernemer die al sinds 2010 ervaring heeft met online marketing en online ondernemen. Tijdens zijn ontwikkelingen merkte Aurelian dat hij totaal niet tevreden was met de huidige systemen die er zijn om sales funnels te bouwen, email marketing te koppelen etc. Daarom is hij in 2017 Systeme.io begonnen en werd de eerste versie in 2018 gelanceerd. Inmiddels hebben zich al duizenden mensen aangemeld en zal de tool alleen maar verder worden uitgebreid.

Wat biedt Systeme.io?

Systeme.io heeft ontzettend veel te bieden als je een online business wilt opbouwen. Hieronder ligt ik de meest belangrijke features van deze tool toe:

Sales Funnels

De meest belangrijke reden om een online business tool te kiezen is wel voor het maken van goede sales funnels. In het verleden heb ik eerst zelf alles gedaan met WordPress maar dit is zoveel werk en kost te veel tijd. Tijd die ik door het gebruik van een goede en gebruiksvriendelijke tool aan het uitbreiden van mijn business kan besteden.

Systeme.io biedt de mogelijkheid om oneindig veel Sales Funnels te bouwen. En het fijnste vind ik de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Het ziet er clean en simpel uit waardoor je zonder technische kennis direct aan de slag kunt.

Je kunt kiezen uit verschillende doelen voor je sales funnel. Vervolgens krijg je een overzicht van kant-en-klare templates die je kunt gebruiken. Deze zijn allemaal inbegrepen en daar hoef je dus niet nog eens zelf voor de betalen. Dit vind ik persoonlijk super fijn en scheelt mij ontzettend veel tijd en geld.

Daarnaast kun je in de funnel eenvoudig mooie en goed werkende pop-ups maken en koppelen aan je pagina’s en email marketing.

Email Marketing

Een andere optie die inbegrepen is in het platform is email marketing. Je kunt met het starter pakket al meteen 5000 contacten opslaan. Het fijne is dat je met 1 tool dus je sales funnel kunt koppelen aan je email marketing. Hierdoor werkt het altijd en is het eenvoudig te beheren. Bovendien kun je campagnes starten, nieuwsberichten inrichten en nog veel meer.

Automation Flows

Je kunt zelfs met het starter pakket automation flows maken. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch verzenden van een email, met of zonder bijlagen, wanneer iemand zich inschrijft. Deze flow kun je zo groot en uitgebreid maken als je zelf wilt.

Sell Products

Verder heb je ook de mogelijkheid om eigen producten te verkopen met betaalpagina’s. Deze kun je tevens koppelen aan Paypal en Stripe. Dit is allemaal inbegrepen.

Evergreen Webinar

Je kunt zelfs een webinar funnel maken die specifiek is gericht op het verzorgen van een webinar. Een evergreen webinar is eigenlijk een webinar dat van tevoren is opgenomen en telkens automatisch wordt afgespeeld. Het voordeel hiervan is dat je niet telkens zelf aanwezig hoeft te zijn om de webinar te geven. Hoewel dit alles mogelijk is ben ik zelf wel een voorstander van echte live webinars. Aangezien je kijkers door kunnen hebben dat de webinar niet live is en dit zou dan weleens averechts kunnen werken.

Blog

Ja je leest het goed, je kunt zelfs een eigen blog maken met deze website. Ook dit kun je weer aanpassen zoals je zelf wilt. Hierbij kun je zelfs categorieen maken en alle pagina’s zo aanpassen als je zelf wilt.

Nog veel meer

Naast bovengenoemde opties zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Alleen voor het starten van een online business zijn de bovengenoemde opties wel het meest belangrijk.

De verschillende opties

Nadat je Systeme.io 14 dagen gratis hebt kunnen proberen, kun je kiezen uit 3 opties:

Startup, Webinar of Enterprise. Zelf zou ik als je pas bent begonnen met je business, kiezen voor Startup. Tenzij je echt per se jouw eigen domeinnaam wilt gebruiken, dan dien je te kiezen voor Webinar. Deze biedt dan ook gelijk een stuk meer opties zoals je hier in de afbeelding kunt zien.

Meer weten over Systeme.io?

Bekijk mijn video voor een complete review.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *