Review: Mindfulness voor het Dagelijkse Leven (Happy with Yoga Academy)

review mindfulness voor het dagelijkse leven

Beoordeling Mindfulness voor het Dagelijkse Leven

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

Mindfulness voor het Dagelijkse Leven is een goed opgezetten online cursus. Persoonlijk vind ik de prijs van 47 euro prima voor wat je krijgt. Met 8 weken aan cursusmateriaal ben je wel even zoet en de oefeningen kun je in je eigen tijd uitvoeren.

Pluspunten:
+ Goede oefeningen
+ In eigen tempo te volgen
+ Bonus materiaal

Minpunten:
Geen mogelijkheden om vragen te stellen

4.3

Als je dit artikel leest dan ben je op zoek naar een goede Mindfulness cursus die je in je eigen tijd en op je eigen tempo kunt volgen. De Happy with Yoga Academy biedt de Mindfulness voor het Dagelijkse Leven cursus aan. Zelf ben ik al jaren met zelfontwikkeling en mindfulness bezig en het leek me daarom leuk om eens in deze cursus te duiken en je te vertellen wat het te bieden heeft. Daarnaast vertel ik je ook mijn mening van de cursus.

Wat is Mindfulness voor het Dagelijkse leven?

Mindfulness voor het Dagelijkse leven is een 8-weekse Mindfulness cursus, van de Happy with Yoga Academy, inclusief audiobestanden, video’s en dagelijkse emails. De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met Mindfulness en meer rust willen ervaren en minder stress.

Wat is Happy with Yoga Academy?

Happy with Yoga Academy is het grootste Yoga platform van Nederland en België. Het is opgericht door Rolf van Baalen en Melanie van Baalen. Zij zijn dit bedrijf begonnen om de wereld rond te reizen en Yogalessen en events te organiseren en te geven.

Rolf en Melanie zijn beiden gecertificeerd Yoga docenten en hebben verschillende levels behaald van bekende trainingen zoals de Wim Hof Methode (Iceman).

Met de Yoga Academy willen ze graag hun passie voor Yoga, Mindfulness en gezond en bewust leven met de wereld delen.

Op hun website is duidelijk te zien dat ze met bekende bedrijven hebben samengewerkt en ook in bekende magazines staan zoals bijvoorbeeld Yoga International en Women’sHealth.

Wat biedt de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse Leven?

De online cursus Mindfulness voor het Dagelijkse Leven bestaat uit 2 onderdelen.

Dagelijkse Inspiratie

Ten eerste krijg je 8 weken lang, elke dag een inspiratie mail met uitleg en Mindfulness oefeningen. Hier ben je gemiddeld max. 30 minuten per dag mee bezig. Elke week wordt er een nieuw aspect van Mindfulness behandeld. Persoonlijk vond ik het erg prettig dat ik elke week een mailtje kreeg met nieuwe oefeningen en inspiratie. Hierdoor kon ik rustig stap-voor-stap telkens wat nieuws leren zonder dat het op mij overweldigend overkwam. Daarnaast zorgde de consistentie er bij mij voor dat het een gewoonte werd om even wat oefeningen te doen en tot rust te komen.

Video’s & Audio Bestanden

De oefeningen die naar je gestuurd worden zijn met behulp van video en audio bestanden opgenomen. Hierdoor kan je altijd de video’s in je eigen tempo terugkijken. Zelf had ik dit nodig omdat ik niet na 1 keer de oefening meteen kon onthouden. Dan is het wel zo fijn dat je de video kunt terugkijken. De video en audiobestanden zijn trouwens op alle apparaten te volgen zoals: Ipad, Ipod, computer, laptop, smartphone etc.

GRATIS BONUS: Mindfulness op het werk

Naast bovengenoemde modules krijg je ook nog een bonus module die ik erg handig vond namelijk hoe je Mindfulness op het werk kunt toepassen. Zelf werk ik in de ICT en merk ik dat ik veel meer tot rust kom en productief ben als ik tijdens mijn werk af en toe een momentje rust neem en bewust Mindful bezig ben. Tijdens deze module leer je met praktische tips en oefeningen hoe je dit dagelijks kunt toepassen op je werk.

Wat zeggen cursisten?

Mijn mening en conclusie

Persoonlijk moet ik zeggen dat ik vaak sceptisch ben als het neerkomt op mindfulness cursussen. Ik weet dat het belangrijk is om toe te passen maar “waarom moet ik dan een online cursus volgen?”, dacht ik altijd. Daarom heb ik hier nooit zo voor gekozen.

Maar om deze review te schrijven heb ik me volledig in het product verdiept om jullie een zo goed mogelijk beeld te geven. Mijn mening is dat het verassend goed in elkaar is gezet. Je merkt dat Rolf en Melanie geen amateurs zijn op het gebied van Mindfulness, Yoga en Meditatie.

Kun je ook online alle informatie gratis vinden? Ja, vast wel. Maar om eerlijk te zijn vond ik het zelfs wel prettig om per week slechts een beperkt portie oefeningen te krijgen om mee bezig te zijn. Hierdoor blijf je actief. Het voelt dan ook goed om even een moment bewust bezig te zijn met oefeningen die echt helpen zonder dat je eerst nog goede oefeningen moet zoeken en je er toe moet zetten om deze uit te voeren.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *