Review: KWFinder – SEO (Mangools)

review kwfinder

Beoordeling KWFinder (Mangools)

Sebastiaan van den Akker

Product
Prijs
Kwaliteit

Samenvatting

KWFinder is een goede SEO-tool van Mangools waarmee je zoekwoorden kunt vinden om meer bezoekers op jouw website te krijgen. KWFinder is erg gebruiksvriendelijk, heeft een mooi design en is eenvoudig om te gebruiken.

Prijs: €29,90

Pluspunten:
+ Zeer Gebruiksvriendelijk
+ Doet zijn werk goed
+ Goede Prijs/Kwaliteit Verhouding

Minpunten:
Geen Mobiele App Beschikbaar

5

Elke blogger heeft er wel mee te maken: goed zoekwoordonderzoek. Om dit te doen zijn er tegenwoordig verschillende online tools waarmee je aan de slag kan gaan. KWFinder van Mangools is een voorbeeld van zo’n tool. In deze Review KWFinder lees je alles wat deze SEO-tool te bieden heeft.

KWFinder is een van de beste zoekwoord onderzoek tools. Het heeft een eenvoudig en gebruiksvriendelijk interface wat met name voor de beginnende bloggers goed te begrijpen is.

Maar ook gevorderde bloggers hebben veel baat bij dit product.

Zelf gebruik ik het ook voor mijn eigen zoekwoordonderzoek en daarom heb ik besloten er een review over te schrijven.

Wat is KWFinder?

KWFinder is een keyword research tool waarmee je gericht de juiste zoekwoorden kan vinden om over te schrijven. Het is een relatief onbekende tool. Maar mijns inziens is dit onterecht. Zeker voor startende ondernemers is het een voordelige optie om goed zoekwoordonderzoek te doen.

Grotere bedrijven zullen vaker bekende tools zoals SEMRush gebruiken. Deze biedt veel features maar is ook wat lastiger om te begrijpen en ook erg duur voor startende bloggers.

KWFinder is eenvoudig in gebruik en heeft een prettig interface dat zeer gebruiksvriendelijk is.

Wat is Mangools?

Mangools is een SaaS (software as a service) bedrijf. Het specialiseert in het maken van SEO (Search Engine Optimization) tools en webapplicaties.

De tools zijn met name ontworpen voor gebruikers die keyword research willen doen of backlink analyse willen uitvoeren om zo hun organische zoekresultaten te verbeteren.

Mangools heeft naast KWFinder op dit moment ook nog 4 andere tools:

SERPChecker: SERP Analyse

SERPWatcher: Rank Tracking

LinkMiner: Backlink Analysis

SiteProfiler: SEO metrics & Insights

review kwfinder

Wat biedt KWFinder?

Als je begint met KWFinder dan krijg je een simpel beginscherm te zien dat lijkt op de Google zoekmachine. Je vult hier simpelweg je keyword in of een domeinnaam en selecteert het land en de taal waar je wilt dat jouw zoekresultaten van worden getoond.

Vervolgens krijg je een scherm zoals hieronder te zien.

Zoekwoord onderzoek

Ten eerste kun je de tool gebruiken om te achterhalen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website en hoeveel mensen ernaar zoeken. Zoals je namelijk in bovenstaande afbeelding ziet, worden de gegevens getoond die je hiervoor nodig hebt.

In de tabel onder het zoekwoord dat jij hebt gebruikt, zie je allerlei gerelateerde zoektermen. Je ziet verschillende meetwaardes per zoekterm. “Search” staat voor hoeveel keer er op deze zoekterm wordt gezocht. CPC betekent “cost per click” en toont dus hoeveel kosten er gemiddeld zijn per klik. PPC betekent “pay per click”. Ik zou hier persoonlijk niet te veel aandacht aan besteden. De belangrijkste meetwaardes waar je naar wilt kijken, zijn Search en KD. Deze geven namelijk aan hoeveel interesse er is in dat zoekwoord en wat op basis van alle gegevens de totale score is van het zoekwoord.

Als je nog specifiekere zoekresultaten wilt hebben dan kun je gebruik maken van de filter opties. Hiermee kan je bijvoorbeeld Search Volume veranderen door een minimum en maximum volume vast te stellen.

Wanneer je rechts naast deze tabel kijkt dan zie je onderstaande grafiek.

Deze geeft de trends weer van woorden waarnaar wordt gezocht op een bepaald moment in de tijd. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld een product verkoopt dat gebonden is aan een bepaald seizoen. Op deze manier kan je namelijk zien in welke maanden er veel of niet veel naar een bepaald zoekwoord wordt gezocht.

Keyword Difficulty

KWFinder heeft ook een speciale moeilijkheidsgraad die aangeeft hoe moeilijk het is om een zoekwoord te vinden. Hoe hoger de score, des te lastiger is het om op dit keyword te ranken.

kwfinder seo tool score

Persoonlijk vind ik dit handig alleen het zegt niet altijd alles. Als jij namelijk gewoon consistent goede content blijft plaatsen waar mensen veel waarde uit kunnen halen dan is het ook mogelijk om op lastige zoekwoorden alsnog goed te ranken en gevonden te kunnen worden.

Concurrentie analyse

Als blogger is het goed om te weten wie jouw concurrentie is. Met KWFinder kan je dit heel handig doen door middel van de SERPS (Search Engine Results Page). Met de zoekmachine resultaten kan je precies analyseren welke websites er op welke positie in google staan. Ook zaken zoals backlinks en geschatte aantal bezoekers per maand staan hier vermeld. Dit helpt bij het in kaart brengen van eventuele concurrerende websites voor bepaalde zoekwoorden.  

Wat zeggen anderen over KWFinder?

Lees hieronder wat anderen vinden van KWFinder.

Mijn mening

Er zijn de laatste tijd heel veel verschillende SEO-tools beschikbaar. Een van de meest bekende is wel SEMRush. Alleen deze tool is voor veel startende ondernemers gewoon erg prijzig. Daarnaast vind ik het ook te complex. SEO hoeft helemaal niet complex te zijn. Het algoritme van Google verandert toch weer steeds. Dan heb ik liever een tool die overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en gewoon zijn werk doet. KWFinder is precies zo’n tool.

KWFinder Review: Kosten

Op dit moment kost het voordeligste pakket van Mangools €29,90 per maand. Als we kijken naar andere tools zoals SEMRush waar je minimaal €99,99 per maand voor betaalt, is het pakket van Mangools erg voordelig.

Zoals je weet is KWFinder een van de vele tools van Mangools. Alle tools van Mangools bij elkaar vormen een echte all-in-one SEO tool. Als je voor het pakket van €29,90 per maand gaat dan krijg je toegang tot KWFinder en ook de andere tools. Dus heb je eigenlijk voor dit zelfde bedrag gelijk een all-in-one SEO tool.

prices kwfinder

Zeker voor startende ondernemers is het niet te doen om gelijk grote bedragen per maand uit te geven aan dure tools. Dit hoeft nu dus helemaal niet meer door Mangools. Een prima en voordelige tool die precies doet wat je wilt!

Conclusie

Al met al vind ik KWFinder een hele fijne tool. Zelf gebruik ik het ook en het is voldoende om goed SEO-onderzoek te kunnen doen. Ja, je betaalt een maandelijks bedrag van €29,90 maar geloof me, als je eenmaal de juiste content met de juiste zoekwoorden weet te vinden en te schrijven dan zal je op de lange termijn maar al te blij zijn met deze investering. Ik zie dit nu ook al terug in mijn resultaten.

Geschreven door: Sebastiaan van den Akker

Sebastiaan is schrijver van reviewsroom.nl en helpt mensen met zijn reviews over producten zodat een ieder een goed beeld kan vormen. Hij focust daarbij op kwaliteit en transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *